La intervenció del comú de Sant Julià s’oposa a invertir 400.000 euros en un estudi sobre una tirolina a Naturlandia

La partida forma part d’un suplement de crèdit de 4,7 milions d’euros que la majoria laurediana promou per dur a terme diversos projectes

Naturlandia planteja invertir en una nova atracció enmig d\'una desorientació plena sobre el futur del parc
Naturlandia planteja invertir en una nova atracció enmig d\'una desorientació plena sobre el futur del parc
La intervenció del comú de Sant Julià s’oposa a la voluntat de la majoria de tirar endavant un estudi tècnic per conèixer la viabilitat i les condicions amb què s’hauria de construir una tirolina que es vol impulsar a Naturlandia. El cost d’aquest treball tècnic se situa al tomb dels 400.000 euros. Aquesta xifra s’engloba dins dels 4,7 milions d’un suplement de crèdit que l’equip liderat per Josep Vila pretén que s’aprovi en la propera sessió de consell de comú.

L’interventor de la corporació laurediana ha informat desfavorablement en relació als 400.000 euros que es pretenen destinar a l’informe sobre la tirolina, que de tirar-se endavant podria tenir un cost de cinc milions que, en aquest cas, sembla que podria impulsar una societat privada de la qual no està clar ni que en sigui part Camprabassa, la societat que gestiona el parc ecotemàtic de Sant Julià. El projecte de la tirolina, que fa molts mesos que s’havia descartat per manca de suport financer i ara hauria tornat a reviscolar, el lideraria la constructora Pidasa.

L’expert en fiscalització financera de la corporació recorda que és Camprabassa qui s’ha de fer càrrec de les despeses de l’ecoparc, que pensa en una nova atracció

La intervenció ha informat negativament a l’aportació dels 400.000 euros perquè considera que no pot ser el comú qui faci estudis que beneficiïn a tercers, ni que sigui a una societat participada per la corporació com Camprabassa. En aquest sentit, l’expert en fiscalització financera del comú lauredià, segons les fonts consultades, indica que els 400.000 euros els ha d’assumir, si és el cas, Camprabassa directament. I no ha de suposar un nou desemborsament directe del comú. En el marc dels 4,7 milions del suplement de crèdit, també hi ha 300.000 euros que es destinarien a despeses de funcionament de Naturlandia.

La resta de diners fins als prop de cinc milions d’euros que es pretenen activar en la propera sessió de comú, i que suposen una inversió elevadíssima en relació amb el que ha estat habitual els darrers anys per part de la institució laurediana, anirien majoritàriament adreçats a la construcció d’un nou pàrquing sota el nou pont que es farà d’accés a Fontaneda i que forma part de la construcció de les fases del vial de Sant Julià que s’estan executant i, també, a l’adobament de tot el projecte del passeig del riu i el parc fluvial que hauria de substituir l’ara ja descartada proposta del ràfting.

Comentaris (1)

Trending