Naturlandia abocada al desastre: el Tobotronc no ha obert ni mitja dotzena de dies aquest any

Comentaris

Naturlandia abocada al desastre: el Tobotronc no ha obert ni mitja dotzena de dies aquest any
Naturlandia abocada al desastre: el Tobotronc no ha obert ni mitja dotzena de dies aquest any

Naturlandia cau a trossos. I el desànim s’ha apoderat de la gran majoria de comandaments i treballadors de l’ecoparc lauredià. El gran reclam del que havia de ser el reactivador de Sant Julià de Lòria, el Tobotronc, amb prou feina ha funcionat mitja dotzena de dies des que s’ha iniciat l’any. I la desorientació que està causant entre el públic, entre els potencials visitants, el nou horari d’obertura del marc és molt elevada.

Fonts properes al parc han explicat que la deixadesa i la manca de mitjans que hi ha a l’ecoparc s’han aguditzat moltíssim els darrers mesos. El Tobotronc només té disponibles una trentena del centenar de vagonetes amb què es va posar en marxa. La resta s’han anat avariant o deteriorant de tal manera que han deixat de ser operatius perquè no hi ha disponibilitat econòmica per afrontar-se la reparació o la renovació. En el mateix cas s’hi troben motos de neu o altres vehicles.

Sia com vulgui, el Tobotronc està sota mínims, i per falta de mitjans tècnics i humans, i pel fet que aquestes primeres setmanes d’any ha nevat amb força quantitat, no s’ha pogut posar en marxa el giny la majoria de dies atès que no hi hagut la disponibilitat de tenir els mecanismes a punt i sense  neu. O sia, en gran mesura la problemàtica és que no s’ha pogut retirar la neu i d’aquesta manera el giny no ha pogut obrir. (A més, només s'hi pot accedir des de la cota 2.000; la 1.600 està tancada).

Diverses fonts parroquials consultades han afirmat que tota la sensació és que s’està deixant caure el parc -molts dels treballadors estan buscant sortides professionals en altres llocs; de baixes forçades encara no n’hi ha hagut, una altra cosa és que es recorri a menys eventuals o treballadors a temps parcial atès que s’han reduït les jornades d’obertura la públic- per a darrera hora poder posar sobre la taula una solució a mode de caixa o faixa. 

Les fonts consultades han explicat que s’estaria avaluant des de la possibilitat d’impulsar un projecte immobiliari pur o dur fins a que hi hagi un fons d’inversió interessat en agafar el comandament del parc i transformar-lo a partir de la construcció d’un establiment hoteler que passaria a esdevenir el pal de paller del projecte de la Rabassa laurediana. Però perquè alguna d’aquestes opcions acabi esdevenint una realitat encara falta camí per recórrer.

De moment, el comú de Sant Julià voldria fer valer els criteris que s’indiquen en un estudi encarregat a la consultora KPMG. Durant el consell d’administració de CampRabassa celebrat dilluns, el cònsol major i president del principal òrgan rector de la societat que gestiona Naturlandia, Josep Vila, hauria afirmat que l’informe encara no està tancat del tot i, per tant, no es podia facilitar als membres del consell. D’aquesta manera es va passar de puntetes a tot plegat.

Comentaris

Trending