Natàlia Gallego és la preferida a DA per fer de tàndem amb Enric Tarrado a la capital

L’entorn de l’ambaixador i membre del grup d’opinió Virtus Unita no acaba de veure bé la presència de l’actual presidenta de la Federació Andorrana de Motociclisme

-
-
La confecció de la llista demòcrata d’Andorra la Vella està generant més maldecaps a la direcció de la formació del que es pensava. La voluntat de tancar un acord amb Virtus Unita va portar a acceptar de candidat Enric Tarrado. Per compensar-ho es buscava i es busca una persona de perfil independent però, sobretot, que doni una imatge diametralment oposada a la de l’ambaixador. Després de donar-hi voltes, la que encaixaria millor seria l’actual presidenta de la Federació Andorrana de Motociclisme, Natàlia Gallego, però l’entorn de l’ambaixador no acaba de veure bé la també geòloga per configurar un tàndem.

DA té clar des del moment que es va acceptar que Tarrado formés part del tiquet electoral de la capital que havia de contraposar la seva presència amb un perfil de persona jove, no especialment marcada políticament i que simbolitzés obertura. Sílvia Riva va estar durant molts dies a les travesses. També s’hauria ofert la plaça a l’actual conseller comunal d’Higiene i Medi Ambient, David Astrié, que hauria declinat. Hores d’ara, en l’entorn demòcrata qui faria més el pes seria Natàlia Gallego.

La geòloga, tècnica del Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA), té entrada en molts àmbits i malgrat no haver fet política en primera línia sí que fa temps que està, poc o molt, implicada en el projecte demòcrata. Ja havia format part de la llista de DA en les comunals del 2011, encapçalada per Carles Torralba. Exatleta, Gallego compleix perfectament el perfil requerit per Xavier Espot, que encara espera que s’acabin podent superar les traves que posa l’entorn de Tarrado.

Tres llistes

Hores d’ara, tot porta a pensar que a Andorra la Vella hi haurà tres candidatures, encara que no es pot descartar que tant ‘terceravia’ com Andorra Sobirana puguin acabar presentant llistes. La formació liderada a nivell nacional per Josep Pintat no acaba de trobar una parella per a Emi Matarradona. Pere Canturri, que hauria valorat la possibilitat d’incorporar-se al projecte, ho hauria descartat per incompatibilitats amb la feina i pel seu marcat passat liberal. 

Així les coses, ara mateix només són segures l’esmentada candidatura dels demòcrates, encara pendent del company o companya de viatge de Tarrado. la social-liberal que si no hi ha canvis de darrera hora hauria d’encapçalar Joaquim Miró. I la configurada per Àngel Dalmau i Meri Pujol sota les sigles dels progressistes d’SDP.

Comentaris (1)

Trending