Nacho Castro debuta amb l’FC Andorra salvant un punt al Rico Pérez (0-0)

Els tricolors han hagut de jugar gairebé tot el segon temps amb un home menys per l’expulsió de Musa però han resistit les escomeses dels alacantins per sumar un empat que es pot considerar positiu

Un instant del partit.

El debut de Nacho Castro amb l’FC Andorra no s’ha saldat amb l’esperada victòria que necessita l’equip per reaccionar. Els tricolors, però, han salvat un punt per a l’esperança en la seva visita al camp de l’Hércules. Ni el joc ni el resultat són per estar satisfets, però l’empat assolit s’ha de valorar tenint en compte dues dades importants: Els blanc-i-blaus han fallat un penal al primer temps i l’equip ha jugat en inferioritat numèrica durant gairebé tot el segon per la rigorosa expulsió de Musa. Malgrat aquesta circumstància, s’ha sumat un punt, qui sap, si d’inflexió.

La mà de Nacho Castro ja s’ha notat en la seva primera alineació, principalment amb dos canvis. Un, a la porteria. Bañuz ha estat titular en detriment de Ratti mentre que Adri Lledó –una peça clau la temporada passada a l’Horta del tècnic d’Avilés- ha reforçat un mig del camp més poblat.

A l’hora de la veritat, i almenys pel que fa al primer temps, poca cosa més ha canviat el tècnic. Al llarg dels 45 minuts inicials, s’ha vist un Andorra de nou amb poques idees i encara menys confiança en atac. Sort hi ha hagut que l’Hércules es troba en pitjors condicions i bona mostra són les tres ocasions que ha errat el quadre alacantí i que, de fet, han vingut provocades més per demèrits tricolors que no pas per encerts blanc-i-blaus. I totes elles salvades per un Bañuz que ha semblat entestat a donar-li la raó al seu nou entrenador.

La primera, al minut 3. Una mala entrega en la sortida de la pilota ha acabat amb Benja sol davant el porter tricolors, que ha sortit ràpid i ha pogut tallar l’acció. Encara més clara –i més greu l’error- ha estat la jugada del minut 33. De nou intentant sortint des del darrere del tot malgrat la pressió local, Fede ha regalat la pilota al local Rubio, que estava sol al punt de penal. Aquest, en lloc de girar-se i xutar per fer un gol cantat, ha cedit enrere per De Lerma, que ha provat un xut sense gaire convicció ben deturat per Bañuz.

A partir d’aquesta acció, l’Andorra ha tingut uns minuts de millor circulació de pilota però, de nou, sense idees per connectar amb els homes més avançats. I abans del descans, tercer regal mutu. Fede ha comès un penal tant clar com innocent però l’Hércules no ha sabut transformar-lo. Yeray ha buscat el pal dret d’un àgil Bañuz que l’ha pogut refusar a córner amb una gran intervenció que ha salvat els tricolors de marxar al descans pel darrere en el marcador.

Musa havia vist una groga al primer temps per protestar; només començar el segon ha fet una falta que li ha suposat una segona molt rigorosa

Musa s’ha convertit en el protagonista de la represa. Al 47’, ha disposat d’una gran ocasió per marcar el 0-1 però ha vist com Falcón salvava la seva rematada. I al 52’, ha comès una falta clara al mig del camp que li ha fet veure una segona groga –la primera l’havia vist per protestar- rigorosa. Per tant, tocava, una vegada mes, afrontar bona part del duel en inferioritat numèrica.

Lògicament, l’Hércules ha passat a dominar però l’Andorra no ha volgut renunciar a buscar la porteria contrària. Els alacantins, però, han evidenciat els problemes ofensius de les darreres jornades i la poca pólvora. D’ocasions han tingut, d’encert, poc. Íñiguez, a la sortida d’un córner ho ha provat però no ha connectat bé la pilota (68’). Tres minuts més tard, ha arribat una opció immillorable pels alacantins, de nou, més culpa d’un error tricolor que no pas de l’encert local. Vergos s’ha quedat sol davant Bañuz però el porter no s’ha deixat sorprendre amb el seu intent de vaselina.

L’Andorra no ha volgut renunciar a l’atac i fruit d’això ha tingut alguna opció. Al 81’, una bona acció de Loureiro des de la banda, doble túnel inclòs, l’ha deixat en bona posició dins l’àrea però ha trigat massa a xutar i un defensa l’ha pogut taponar. Instants després, Bover ho ha provat des de lluny i ha obligat Falcón a posar la mà per desviar el llançament.

Al tram final l’Hércules ha collat i ha tingut opcions, però novament sense punteria. Al temps de descompte, Benja en una bona mitja volta ha enviat la pilota per sobre del travesser, en la darrera opció per trencar un empat que, tenint en compte les circumstàncies, no es pot considerar del tot negatiu per als interessos tricolors. Caldrà, això sí, fer-lo bo la setmana vinent a Prada de Moles, amb la visita de l’Oriola.

Camp: Rico Perez.
HÉRCULES (0): Falcón, Raúl, Perone, Íñiguez, Nani, Yeray, Sergio (Vergos, 66’), De Lerma (Diego Benito, 70’), Alfaro, Álvaro (Moha, 82’)i Benja.
FC ANDORRA (0): Bañuz, Loureiro, Jilmar, Gaffoor, Fede, Riverola (Moha, 83’), Andrés, Adri Lledó (Casadesús, 60’), Bover, Musa i Iker (Ernest, 49’).
Àrbitre: Fernández Cintas (Andalusia). T.G. Nani, Perone / Fede, Nacho Castro –entrenador- i Musa (2, 52’).

Nacho Castro: "Amb 10 hem estat valents"

El tècnic tricolors s'ha mostrat "satisfet" al final del partit, no tan per un resultat que hagués preferit que fos millor -"la intenció era sumar els tres punts", ha admès- sinó per "la implicació dels jugadors". El d'Avilés ha volgut remarcar que "l'expulsió és un condicionant molt complicat", malgrat el qual, ha destacat, "hi ha hagut moment on hem estat valents amb 10 jugadors".