Mortés avisa que en la negociació del nou contracte amb l’Ultra Trail pesarà la polèmica per les inscripcions no retornades

El cònsol no amaga que la decisió dels organitzadors ha generat incomoditat al comú, però deixa clar que “no ens podem deixar perdre” una prova que atreu visitants a la parròquia

-
-

El comú d’Ordino no ha amagat que la decisió d’Ultra Trail de quedar-se amb el 30% dels diners pagats pels corredors ja inscrits per a l’edició d’enguany, que es va suspendre arran de la crisi del coronavirus, els ha generat cert malestar. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha avançat que, quan es reuneixin amb l’organització per abordar el nou contracte de cara a la cita del 2021, el tema “es posarà sobre la taula”. Tot i això, ha remarcat que s’aposta de forma clara per la continuïtat d’un esdeveniment “no només de parròquia sinó de país” que “no ens hem de deixar perdre”.

Cap dels punts de l’ordre del dia de la sessió de comú celebrada aquest dijous a Ordino parlava de l’Ultra Trail. El tema, però, l’ha tret a col·lació la consellera de la minoria de Movem Ordino, Sandra Tudó, que ha demanat si la majoria es plantejava alguna acció davant la polèmica decisió dels impulsors de l’Ultra Trail. Mortés ha apuntat que la subvenció ja s’havia avançat. Poc més de 50.000 euros. Tot i això, no ha negat que el tema no ha agradat, sobretot per l’afectació que pugui tenir en la imatge de la parròquia, en particular, i d’Andorra, en general.

El cònsol ha posat en relleu que els organitzadors “són privats” i ha deixat clar que “la decisió ha estat seva”, desvinculant-la del comú. Ara bé, de les seves paraules s’ha pogut desprendre, de forma continguda això sí, un cert desacord amb el fet que no es retornessin als inscrits tots els diners pagats. “Podem estar d’acord o no, però és un dels temes que haurem de parlar”, ha indicat.

El contracte actual expirava, justament, enguany i ara tocarà seure per parlar del nou

I aquest assumpte s’abordarà quan responsables comunals i impulsors de l’Ultra es reuneixin per parlar del nou contracte. L’actual expirava, justament, aquest any. Tocava i tocarà, doncs, negociar una renovació i Mortés ha donat a entendre que aquesta qüestió pesarà. Ara bé amb matisos.

I és que el que es té clar és que l’Ultra Trail té una importància cabdal per a la parròquia i pel país. “No ens l’hem de deixar perdre perquè mou gent i turisme. Treballarem perquè continuï endavant”, ha apuntat Mortés, que ha remarcat que “la voluntat és arribar a un acord perquè la prova segueixi a Ordino”.

Per la seva banda, Tudó ha defensat que s’hauria d’haver retallat la subvenció aportada tant des del comú com des del Govern. “Ja que tots ens hem d’estrènyer el cinturó, crec que s’hauria de tocar aquests diners”, ha apuntat. A banda, s’ha preguntat si “una empresa que viu dels voluntaris, en aquests moments de crisi, han de rebre les subvencions si no fan la prova”.

Comentaris (16)

Trending