MoraBanc alerta que s'han detectat més casos de suplantació d'identitat per enganyar clients

Comentaris

MoraBanc alerta que s\'han detectat més casos de suplantació d\'identitat per enganyar clients
MoraBanc alerta que s\'han detectat més casos de suplantació d\'identitat per enganyar clients

El ‘phishing’ torna amenaçar bancs del país. Com a mínim a MoraBanc. L’entitat ‘blava’ ha advertit avui els seus clients que vagin en compte amb els correus electrònics que reben i, sobretot, amb aquells que responen i que presumptament arriben des del banc dels Mora i els Aristot. MoraBanc ha avisat aquest dimarts els seus clients que “hem detectat l’enviament d’un correu electrònic que suplanta la imatge del banc per obtenir les dades personals dels nostres clients”.

El ‘phising’ justament és una fórmula d’abús tecnològic, informàtic, consistent en intentar fer-se passar per algú que realment no s’és per aconseguir enganyar algú altre de qui normalment es vol aconseguir informació sensible. En el sector financer o associats s’està donant amb força assiduïtat aquesta pràctica, ja que els cibercriminals intenten aconseguir dades econòmiques o dades que permeten accedir als assentaments comptables per tal de procedir a buidar-los -totalment o parcialment- els comptes.

En el comunicat, l’entitat bancària recorda que “MoraBanc mai us sol·licitarà per correu electrònic informació sobre les vostres contrasenyes, dades o claus personals. Les claus són secretes i només vosaltres les heu de conèixer”. Per la informació que dóna el banc, i després d’admetre que ja s’han donat alguns casos de ‘phishing’ novament, la suplantació que es fa és simular la banca electrònica. “Si heu entrat a Online Banking a través d’un correu electrònic o algun altre mitjà que no sigui el nostre web, si us plau, contacte amb el telèfon d’atenció al client de MoraBanc”, alerta el comunicat de l’entitat, que recomana que per no tenir ensurts es connecti sempre al servei de banca virtual a través del portal web oficial.

Comentaris

Trending