Mor una de les usuàries del Cedre amb sospites d’estar infectada pel coronavirus

El nombre de persones que han donat positiu per la malaltia s’enfila a 164, una amb l’alta mèdica i una difunta, entre els quals una auxiliar de la residència de només 24 anys que es troba a l’UCI

-
-

El Govern ha fet oficial la mort d’una dona de 88 anys que presentava símptomes compatibles amb el coronavirus. No serà fins a les properes hores que es tindran els resultats de les proves que se li van practicar per comprovar si patia o no la malaltia. Si donés positiu, seria la segona defunció al país per culpa del Covid-19. Pel que fa al nombre de casos, aquests són ja 164, 162 actius i dos ja donats d’alta. Un dels que més preocupa és el d’una auxiliar del Cedre, de tan sols 24 anys, que es troba intubada a la unitat de cures intensives (UCI).

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat qui ha informat d’aquesta mort. La víctima, de 88 anys i usuària del Cedre, es trobava a l’UCI i presentava un quadre de símptomes que feia pensar que podria estar infectada amb el coronavirus. Finalment, no ha pogut superar la situació i ha perdut la vida. Des de Govern s’ha indicat que tot fa sospitar que el resultat de les proves serà positiu, però s’ha optat per esperar a tenir-los. “Fins demà no tindrem la confirmació”, ha indicat.

Pel que fa al nombre de casos, la xifra s’ha tornat a enfilar de forma important. Dels 133 totals de dimarts s’ha passat a 164. D’actius, n’hi a 162, ja que un ja va ser donat d’alta fa dies i l’altre va morir. A l’hospital es troben ingressats 26, dels quals set a l’UCI, amb ventilació mecànica. Entre ells, una auxiliar que treballava al Cedre de tot just 24 anys. Benazet ha apuntat que la seva situació ha causat un fort impacte entre els companys de la residència tot i que ha indicat que l’evolució de sis dels interns a la unitat és favorable.

A l'hospital es troben ingressats 26 pacinents, 7 d'ells a l'UCI, la majoria dels quals evolucionen positivament

Sobre els casos a l’UCI, el ministre ha indicat que sis d’ells evolucionen de forma favorable. De fet, un, fins i tot, es confia a poder-lo extubar en un termini breu de temps. L’altre, un home de 88 anys, es troba estable dins de la gravetat del seu estat.

Del brot detectat al Cedre, hi ha nou positius confirmats, dos dels quals es troben entre les persones ingressades a l’hospital. A banda, hi ha setze interns més pendents de proves, ja que han desenvolupat símptomes compatibles amb una infecció de coronavirus.

Benazet ha recordat que “esperàvem un pic important de malalts aquesta setmana”, però s’ha mostrat confiat en el fet que “l’estratègia que portem amb la mesura de quedar-se a casa està funcionant”. Al seu entendre, “fa que la transmissió del virus s’hagi alentit i això permet que puguem anar donant resposta als pacients que anem tenint”. Sobre els casos globals, ha admès que “el que veiem és la punta de l’iceberg; hi ha pacients amb símptomes mínims o, fins i tot, asimptomàtics”.

El ministre també ha volgut demanar comprensió davant les crítiques d’alguns familiars de pacients per la falta d’informació que, denuncien, estan rebent. “Estem en una situació excepcional d’emergència global, que mai havíem viscut”, ha recordat. I això, ha explicat, “fa que es produeixin situacions complexes, amb persones a qui normalment la família podria veure”.  També ha recordat que “els professionals sanitaris estan centrats a tenir cura dels pacients”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending