Mor un resident portuguès d’Encamp ofegat en una platja d’Alacant

L’home, de 39 anys, s’estava banyant amb la seva filla i de cop va desaparèixer; el mar el va retornar cadàver després de quatre hores de recerca

Dispositiu de recerca, aquest dimarts a l'entorn de la platja de les Ortigues.
Dispositiu de recerca, aquest dimarts a l'entorn de la platja de les Ortigues.
Un resident encampadà de nacionalitat portuguesa i de 39 anys ha mort ofegat en una platja d’Alacant. La malaurada defunció, que està causant una veritable commoció a la parròquia, es va confirmar aquest dimarts pels volts de les 5 de la tarda, quan després de quatre hores de recerca, el mar ‘va retornar’ el cos de l’home, que s’estava banyant amb la seva filla adolescent a Guardamar del Segura. En el moment de la desaparició del finat, onejava la bandera groga a la platja de les Ortigues.

L’home, que no sabia nedar segons els primers indicis, s’estava banyant amb la seva filla quan, de sobte, i en veure que no tocava de peus a terra, es va començar a posar nerviós i de cop va desaparèixer. El fet va tenir lloc, segons els dispositius de recerca, en una de les zones més tranquil·les de la platja de Guardamar del Segura, entre les Ortigues i la Mata, a Torrevella. Segons els experts de la Creu Roja, en la zona on hi va haver la desaparició, el mar fa una mena de piscineta sense pràcticament ni corrents.

La menor va alertar de seguida els equips d’emergència de la desaparició del seu pare. Creu Roja, Salvament Marítim i la Guàrdia Civil van posar en marxa un dispositiu de recerca per aigua i aire que va estar operatiu durant quatre hores. Vers les 5 de la tarda, el cos va aparèixer flotant ja en les proximitats de la mateixa platja. José Pedro Soares hauria complert 40 anys a finals d’aquest mes. Aquells que el coneixien, i que n’han lloat tant les seves virtuts com les de la família, qualifiquen d’“autèntica tragèdia” el fet.

La intenció de la família és poder traslladar cap al Principat el fèretre amb les despulles del malaurat banyista resident. No obstant això, encara és aviat per saber quan es podrà fer la repatriació. Tot plegat està pendent de proves forenses, primer i, després, de gestions burocràtiques que solen portar alguns dies. La missa funeral s'hauria de celebrar a la parròquia de Santa Eulàlia però encara és molt aviat per confirmar res.

Comentaris (3)

Trending