Mor l'home de 33 anys que va caure al buit a la via ferrada d'Enclar

L'accidentat, juntament amb un altre home que com ell viu a Santa Coloma, van pujar a peu fins a la zona de Sant Vicenç i després van voler baixar per la via sense l'equipament adequat

-
-
L'home que ahir a la tarda es va precipitar al buit quan baixava la via ferrada d'Enclar ha acabat morint. Els intents dels metges de l'hospital per salvar-li la vida han estat infructuosos. De fet, quan va arribar en helicòpter al centre hospitalari les lesions que sofria ja eren extremadament greus. L'ara difunt tenia 33 anys, era de nacionalitat argentina i estava tramitant la seva regularització almenys temporal al Principat.

Els bombers van haver de rescatar l'excursionista accidentat a la base de la via. Ja quan van ser a lloc tant els equips de salvament com els especialistes de la policia que hauran de determinar les causes exactes de l'accident es va veure que les ferides que presentava l'home eren mortals. Se'l va traslladar en helicòpter a l'hospital on els metges del servei d'urgència van intentar estabilitzar-lo per si era possible enviar-lo, si les condicions meteorològiques ho permetien, cap a un centre de nivell superior ja fos a Espanya o França. Però l'accidentat no va poder superar els múltiples politraumatismes que presentava.

Segons fonts coneixedores del cas, l'accidentat anava acompanyat d'un altre home. Es tractaria de dos residents argentins, probablement temporers, que viurien en una zona propera on ha passat l'accident. Com a mínim l'accidentat encara no hauria arribat a presentar a Immigració la documentació necessària per regularitzar la seva situació. A priori, i a falta que els investigadors de la policia avancin en els detalls del cas, els dos homes haurien pujat a peu fins a Sant Vicenç d'Enclar. De tornada, i sense l'equipament adequat, han decidit baixar per la via ferrada que hi ha a la zona. L'accidentat -no han transcendit els coneixement que podria tenir en matèria d'escalada- hauria caigut al buit quinze metres abans d'arribar al capdavall de la via.

Agents del grup de muntanya dels bombers han acudit a l'avís donat per un altre veí i han localitzat l'excursionista, que s'hauria precipitat des d'uns 15 metres, inconscient; s'ha traslladat en helicòpter a l'hospital

El rescat no hauria estat senzill. Uns crits, presumiblement de l'home que acompanya, haurien servit per alertar i perquè persones que els han escoltat hagin comunicat la situació als equips d’emergència, que s'han posat en marxa tan aviat com han rebut l'avís. L'alerta l'han rebut els bombers a les 17.39 hores. Dos agents del cos de salvament especialistes en rescats de muntanya s'haurien acostat fins a la base de la via ferrada primer en un vehicle i després a peu. Posteriorment s'hauria enlairat un helicòpter amb un altre agent vist que la zona on estava l'escalador era d'accés complicat. 

L'excursionista accidentat va ser localitzat, inconscient, a proximitat de la via ferrada, pràcticament a la base. Malgrat que les inclemències meteorològiques no eren molt elevades en el moment de l'accident, poc després la neu ja ha començat a caure amb més força. La gravetat de les ferides és molt alta i hauria de ser evacuat, si la seva situació ho permet i el temps també, cap a algun centre hospitalari de nivell superior al del Principat per poder ser atès de les lesions que pateix. Perilla, però, severament la vida de l'home. També s'ha activat el grup de muntanya de la policia que és l'encarregat de dur a terme la pertinent investigació.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending