Mor l’històric del trial i promotor d’urnes fúnebres biodegradables Xavier Miquel

Resident al Principat des de feia tres lustres, tenia 60 anys i fa pocs mesos li van diagnosticar una malaltia incurable

-
-
L’expilot de trial i president de la firma Sheng-Tai International, dedicada a la fabricació d’urnes funeràries ecològiques i biodegradables Xavier Miquel Gutiérrez ha mort a 60 anys, després que fa pocs mesos se li diagnostiqués una malaltia incurable. Resident al Principat des de feia uns tres lustres, era un col·laborador habitual de la Federació de Motociclisme, amb la qual sovint participava en proves o formacions ‘trialeres’. 

Miquel, que combinava la seva residència a Andorra amb estades a la Xina, on hi ha el principal mercat d’urnes fúnebres atès que en aquell país la incineració és obligatòria, va morir divendres després que a principi d’aquest mateix mes ser li confirmés que la dolença que patia se li havia estès per diverses parts del cos i poca cosa hi havia a fer. Per desig propi, el seu comiat ha estat en la més estricta intimitat i discreció. El fèretre amb les seves restes va ser incinerat.


Xavier Miquel mantenia intacta la seva passió pel trial. | ARXIU

Estava especialment implicat al Principat amb el Trial de Clàssiques i amb diversos aspectes de formació de nous pilots i també de selecció de l’equip andorrà per al Trial de les Nacions. Nascut el setembre del 1959 a Barcelona, encara sense arribar a la majoria d’edat va començar a destacar en el món del trial, en què sobretot a l’Estat espanyol va aconseguir molts bons resultats entre les dècades de 1970 i 1980.

Comentaris (7)

Trending