Mor d'un atac de cor sobtat el vicepresident del Consell Superior de la Justícia, Jaume Sansa

Comentaris

Mor d\'un atac de cor sobtat el vicepresident del Consell Superior de la Justícia, Jaume Sansa
Mor d\'un atac de cor sobtat el vicepresident del Consell Superior de la Justícia, Jaume Sansa

L’advocat i actual vicepresident del Consell Superior de la Justícia Jaume Sansa Reñé, de 72 anys, ha mort aquesta matinada víctima d’una insuficiència cardíaca inesperada. Sansa, igual com la resta de membres de la cúpula judicial andorrana, estava a la recta final del seu mandat. Va ser nomenat la tardor del 2011 a proposta del Govern. També era membre del consell directiu de l'Associació de Pagesos i Ramaders (APRA), una entitat que va contribuir a fundar.

Sansa, que es va llicenciar en Dret el 1972 a la Universitat de Barcelona, ha dirigit durant quatre dècades el seu propi despatx professional, que ara ja compta amb la seva filla Gemma com a relleu. La mort del jurista, que va ser degà del Col·legi d'Advocats just abans de l'aprovació de la Constitució (de 1991 a 1993), i ara era l’únic dels membres del Consell Superior amb exercici real de l’advocacia i el dret, ha commocionat una part notable de la societat andorrana. Especialment, per l’inesperat del seu traspàs.

Sansa Reñé era fill i nét d’altres Jaumes. El seu pare, Jaume Sansa Nequi, va ser veguer episcopal i home de confiança de quatre bisbes i Coprínceps (Justí Guitart, Ramon Iglesias Navarri, Ramon Malla i Joan Martí Alanis) durant gairebé quaranta anys. Si el pare de l’ara difunt havia nascut a Adrall, la seva mare, Montserrat Reñé de Quiroga, procedia d’una benestant família de la capital del Segrià.

La vetlla es fa aquesta tarda al domicili familiar, al carrer Dr. Nequi núm. 8 (esc. 3, 5è 1a) d'Andorra la Vella, mentre que la missa funeral tindrà lloc demà, divendres, a les 4 de la tarda, a l'església de Sant Esteve també de la capital.

Comentaris

Trending