Mor als 54 anys el president de la federació de discapacitats Pere Valls

Comentaris

Mor als 54 anys el president de la federació de discapacitats Pere Valls
Mor als 54 anys el president de la federació de discapacitats Pere Valls

El president de la Federació Andorrana d'associacions per les persones amb discapacitats (FAAD) i també de l’Associació Andorrana per la malaltia de l’Alzheimer, Pere Valls Navarro, no ha pogut vèncer la penúltima de les batalles en què s’havia vist immers. Valls, que s’havia mostrat com un autèntic activista des que va arribar a la presidència de les dues entitats en què estava immers, posant sobre la taula totes aquelles mancances que considerava que s’havien de combatre, ha mort aquest dijous, a Barcelona, als 54 anys.

Nascut a Sabadell el novembre del 1961, havia estudiat a la Universitat de Barcelona i també havia fet formacions postuniversitàries relacionades amb el seu àmbit laboral, la gestió d’empreses constructores. Ja plenament immers en el treball altruista a la FAAD com a familiar d’una persona amb alzheimer -la seva dona pateix la malaltia en una fase molt incipient-, a Valls se li va detectar fa uns mesos un càncer l’evolució fulminant del qual ha estat molt ràpida.

Des que el juliol del 2014 va assumir els dos càrrecs que ostentava en les citades organitzacions, van participar en molts actes i tertúlies mediàtiques, alhora que denunciava, per exemple, les mancances que hi havia, per exemple, al geriàtric del Cedre, combatent amb força el Govern si esqueia. Producte de la malaltia que patia va haver de reduir molt la seva activitat habitual i ja el 19 de maig, no va ser present en l’entrega dels Premis Antoni Rogel 2016.

Durant aquell acte el gerent de la FAAD, Jacint Risco, va tenir unes paraules de record per a Valls alhora que l’encoratjava a tirar endavant i superar la malaltia que patia. Ja se sabia, però, que es trobava en una fase terminal. La defunció del president de la FAAD i de l’AAMA s’ha feta pública justament a través del propi compte de Twitter del finat, que alhora està vinculat al seu perfil de Facebook, on entre altres coses queda clara, també, la seva devoció pel Barça i per la família. Les mostres de consternació i condol no s’han fet esperar.

Comentaris

Trending