Transport públic gratuït per a la Copa del Món de BTT

Durant els quatre dies que s’allargarà la competició s’espera que s’arribi als 50.000 visitants, a més dels corredors i els equips

Presentació del dispositiu de mobilitat de la Copa del Món de BTT
Presentació del dispositiu de mobilitat de la Copa del Món de BTT

La Copa del Món de BTT arrenca el pròxim 13 de juliol, i ho fa amb tot un dispositiu de mobilitat a l’esquena, i coordinat entre comú, Vallnord, concessionàries de transport públic i Govern. Concretament, tots els busos seran gratuïts, sense necessitat de presentar cap document ni acreditar cap abonament. Durant els quatre dies de durada de la competició s’espera que arribin al país fins a 50.000 visitants, a més dels corredors i els equips.

Les proves esportives al país són un gran atractiu a l’estiu, però també comporten moltes dificultats de mobilitat, tenint en compte les limitacions que tenen les carreteres andorranes. En aquesta ocasió, i vist la gent que mou la Copa del Món de BTT que acollirà Vallnord la setmana vinent, s’ha preparat un dispositiu per tal d’alleugerir les afectacions. El director general de l’estació i de la competició, Josep Marticella, ha assenyalat que l’objectiu és “que el viscut per part del visitant sigui el més positiu possible i que la vida segueixi de forma normal”.

Amb un objectiu de 50.000 visitants, resultava necessari fer alguna acció. Marticella ha assenyalat que, amb aquesta col·laboració entre diverses entitats públiques i privades “es marca una part de la història de la gestió dels esdeveniments, el nostre és el més important de l’any i s’havia d’agafar amb responsabilitat”. En aquest sentit, la decisió que s’ha pres, i la petició que es fa, és que la gent pugui utilitzar el transport públic per moure’s del país de forma gratuïta. La cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, ha insistit en el fet que “la primera opció per tothom durant aquests dies hauria de ser el bus”.

Per posar més facilitats, i a banda de tenir uns dies gratuïts de transport públic on no caldrà tenir cap mena d’abonament, des de les companyies concessionàries, Coopalsa i Nadal, es tractarà de proveir de vehicles amb més capacitat. Tot i això, les freqüències i els serveis continuaran sent els mateixos. El director general de Coopalsa, Gabriel Dallerès, ha assenyalat, però, “que els autobusos funcionen sempre que la gent col·labori i no creï col·lapse a les carreteres”.

Com a complement als autobusos que es posaran a disposició, també s’ha fomentat l’accés als diversos telecabines que portaran fins als espais on es celebren les proves. Marticella ha puntualitzat que hi haurà quatre ginys mecànics oberts perquè el públic es pugui desplaçar, amb una capacitat de 1.500 persones cada hora. Aquesta hauria de ser la forma d’accés principal, i de forma secundària el transport públic. “Som l’única prova de tot el circuit que pot oferir aquestes facilitats”, ha remarcat Marticella.

Les expectatives a la Copa del Món de BTT són elevades. Una xifra de 50.000 visitats, tot i que sigui de forma esglaonada, és important. Sansa ha assenyalat, de fet, que les repercussions no seran únicament per la Massana, “no tenim llits suficients i molta gent s’haurà de quedar en altres parròquies”. Aquesta xifra suposa un petit augment respecte a convocatòries anteriors, que rondaven les 42.000 persones. “Hi ha una gran concentració a l’estació, i això és el que crea conflicte”, ha puntualitzat Marticella. El secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Èric Bartolomé, ha explicat que “és una iniciativa pionera al voltant d’un esdeveniment, i és una aposta claríssima perquè es pugui evitar el col·lapse”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending