Trànsit última els darrers serrells d’un radar de tram entre Ponts i Bassella

El cinemòmetre fa temps que està previst però fins ara no s’ha instal·lat en un tram de la C-14 per on transiten habitualment molts vehicles matriculats al Principat

Treballar per col·locar el radar.
Treballar per col·locar el radar.

El Servei Català de Trànsit està ultimant la instal·lació d’un radar de tram entre Ponts i Bassella, a la C-14, en una zona de la xarxa viària catalana amb una altra afluència de vehicles andorrans. Des del 2019 que està previst instal·lar en l’esmentat indret un cinemòmetre que té per objecte aconseguir fer rebaixar la velocitat en un punt viari on és habitual circular amb alegria. El radar ja estaria instal·lat. Ara falta acabar de calibrar-lo i, sobretot, publicar per les vies oficials la seva entrada en servei, que per ara encara no està clar quan serà.

El radar cobrirà un tram d’uns deu quilòmetres. Es tracta d’una zona amb diversos espais de doble carril i amb una problemàtica d’excessos de velocitat que fa temps que es constata. Certament, a Bassella ja hi ha un radar fixe. Però amb tot, això no ha estat suficient per aconseguir que els conductors adeqüin la velocitat al màxim permès a la via. Ben al contrari, molts vehicles circulen molt per sobre d’allò que seria permissible.

Si al 2019 es va anunciar la voluntat d’instal·lar l’esmentat radar, l’esclat de la crisi sanitària, entre altres circumstàncies, va fer endarrerir el projecte. El Servei Català de Trànsit es va dotar de més radars mòbils per compensar el retard en la instal·lació d’alguns dels cinemòmetres previstos. L’estructura sobre el qual se suporta l’aparell ja es va començar a muntar a final del 2020. Amb tot, s’ha anat molt a poc a poc. Això sí, els darrers dies els tècnics ja han estat treballant en la col·locació definitiva del radar.

Comentaris (7)

Trending