Tolosa posarà en marxa una zona de baixes emissions com Barcelona

El projecte ha entrat aquesta setmana en una fase de consultes perquè la població hi pugui fer aportacions i encara no se sap com afectarà als vehicles andorrans

Retencions al perifèric de Tolosa.
Retencions al perifèric de Tolosa. ARXIU

Tolosa posarà en marxa una ZFE (Zone à faibles émissions) que englobaria el centre, però també les principals vies que envolten la ciutat. Les zones de baixes emissions són àmbits concrets on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants per assolir un triple objectiu: reduir l'ús del vehicle privat, reformar l'espai públic per avançar cap a una mobilitat més sostenible i neta i, finalment, millorar la qualitat de l'aire dels municipis metropolitans.

La ciutat fa temps que treballa el projecte per excloure els vehicles més contaminants i no es descarta que pugui entrar en vigor durant la pròxima tardor. Mentrestant caldrà saber com afectarà això els vehicles andorrans que es desplacin a Tolosa, que acull un bon nombre d'estudiants. El calendari d’aplicació de la ZFE s’efectuarà per etapes, fins a l’any 2024, i les restriccions de circulació seran tots els dies de la setmana i les 24 hores, sense cap excepció.

La creació d’aquesta zona de baixes emissions permetrà que 170.000 persones vegin com millora la qualitat de l’aire, destaca François Chollet, adjunt a l’alcalde de Tolosa en matèria mediambiental. Les zones de baixes emissions ja fa temps que estan en vigor en altres grans ciutats franceses com Grenoble o Estrasburg. La majoria de grans poblacions tenen l'objectiu d'aplicar-la en els pròxims anys.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending