Retencions d’entrada a Andorra i degoteig sense complicacions de sortida

L’increment de la mobilitat els dies festius de la Pasqua ha estat notable, però no hi ha hagut grans dificultats tot i algunes cues en moments concrets

Vehicles sortint del Principat aquest migdia.
Vehicles sortint del Principat aquest migdia. Toni Solanelles

L’aixecament de les restriccions en matèria de mobilitat, que ha fet que tant els ciutadans del país n’hagin pogut sortir com els turistes que ho han volgut han pogut visitar el Principat, ha comportat un increment notable del volum de circulació al país. No obstant això, les complicacions, tant d’entrada com de sortida han estat més aviat puntuals. Aquest dilluns les retencions més marcades estan sent aquesta tarda, i d’accés al Principat.

El retorn a partir d’aquest dimarts a l’activitat laboral ordinària -tot i que els centres escolars continuen de vacances- fa que s’estigui acumulant un notable volum de vehicles matriculats al Principat a l’N-145, d’entrada a Andorra. Mentrestant, les sortides, que s’han anat produint de forma esgraonada durant tot el dia, no estan comportant les cues que sí que hi ha hagut altres dies.

retencions entrada andorra
Retencions d'entrada al Principat aquesta tarda.

De fet, hi va haver ahir més volum de trànsit en direcció cap a Espanya que no pas avui. Era una situació ja prevista. Avui hi ha moltes autonomies espanyoles que no fan pas festa. I a Catalunya, on sí que el Dilluns de Pasqua és festiu, hi ha tradició de reunir-se a nivell familiar -i més després que l’any passat no es pogués fer- per menjar la mona. Amb tot, és evident que l’alçament de les restriccions a la mobilitat han comportat un increment molt notable de les visites -i també de les sortides- al Principat.

Però el fet d’autoritzar-se la circulació a darrera hora, tot i l’increment de l’activitat econòmica de tota mena que ha comportat (hotels, comerços, restauració), tot plegat ha estat massa improvisat com perquè s’hagi pogut fer una campanya d’atracció de clients prou intensa. De fet, la ‘lluita econòmica’ també té lloc en el marc d’aquesta pandèmia que té múltiples factors de complicació.

Comentaris

Trending