Col·lapse absolut del trànsit al país i cues de sortida per la frontera espanyola

L’embús de vehicles arriba des del centre de Sant Julià fins a la frontera de Farga de Moles, que s’afegeix a les complicacions per moure’s a pràcticament qualsevol punt del Principat

https://www.youtube.com/watch?v=WNlPjU70xuY

El trànsit a Andorra ha estat complicat tot el dia. S’ha iniciat aquest matí al centre del país i a l’entrada per l’N-145, però ha anat creixent fins a convertir-se en un col·lapse absolut de tota la xarxa viària. Es miri per on es miri, a tot arreu hi ha embussos que fan que el temps per arribar d’un punt a un altre es multipliqui del que és habitual.  La cua de sortida, que arriba fins a Sant Julià de Lòria, es manté malgrat el doble carril habilitat a la frontera. 

Les previsions de Mobilitat ja auguraven un dilluns complicat en l’àmbit de la circulació. El que ha començat amb dificultats al centre i d’entrada al país ha desenvolupat en un caos absolut a tot arreu al vespre. Les cues de vehicles es poden veure en qualsevol punt del Principat. La nevada no ha sigut tan gran problema com s’esperava, sinó la gran quantitat de vehicles de turistes que han acudit per passar el pont de la Puríssima, que ha coincidit amb els desplaçaments habituals que es donen a Andorra.

La problemàtica més forta se l’emporten Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Principalment les vies exteriors, com pugui ser l’avinguda Tarragona, la zona dels Marginets o la carretera de l’Obac. Però els centres de les parròquies no queden exempts d’embussos. La rotonda de la Dama de Gel i tots els carrers adjacents estan pràcticament col·lapsats, així com el carrer Sant Andreu, a l’alçada de l’entrada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pel que fa a la capital, el centre, al carrer Prat de la Creu, està pràcticament intransitable, arribant la cua fins a Santa Coloma.

La resta de parròquies, a excepció d’Ordino, també tenen una circulació força complicada. La Massana, on ja són habituals les cues al centre, s’han afegit també de baixada d’Erts. A Canillo es troben diverses retencions també a El Tarter, Soldeu i Ransol. L’arribada fins a Encamp, així com la sortida que continua fins a Escaldes-Engordany tampoc es troben en millors condicions.

Pel que fa a la sortida del país, des del departament de Mobilitat auguren, tot i que no hi ha dades sòlides, que les retencions podrien allargar-se fins a les 22:30. Fa una estona s’ha habilitat el segon carril a la frontera, que ha agilitzat mínimament el trànsit. Així i tot, la cua continua arribant fins al centre de Sant Julià.

 


Etiquetes

Comentaris (28)

Trending