Regulació ‘privada’ del trànsit a l’Aldosa de Canillo per mirar d’agilitar les retencions

Estupefacció en veure que un agent de seguretat dirigeix la circulació però satisfacció perquè la decisió sembla funcionar després de dos dies de caos que suposadament haurien tornat a evidenciar la mala maror que hi ha en alguns departaments del comú

Un agent de seguretat privada regulant el trànsit.
Un agent de seguretat privada regulant el trànsit.

Estupefacció a Canillo en veure, al tomb del semàfor que hi ha a l’altura d’unes obres que s’estan fent a l’Adosa, un agent de seguretat d’una empresa privada regulant el trànsit. Més enllà del dubte de si un vigilant pot dur a terme aquestes funcions -en principi entre les seves atribucions, de manera global, no hi ha regular la circulació-, el que sí seria clar és que hi ha més fluïdesa a la carretera, i que tot sovint es deixa sense efecte la indicació vertical lluminosa (el semàfor) i és ‘l’agent’ qui dóna les ordres.

Aquest matí de dilluns, pont en molts llocs, s’ha viscut una nova jornada de caos a la carretera. En aquest sentit, i per agilitzar el trànsit, efectius de la policia s’han desplaçat fins al lloc per regular la circulació i mirar de desembussar l’indret, fet que en una hora llarga s’ha més o menys aconseguit. Els agents policials mateix haurien recomanat als operaris de les obres que per evitar retencions ells mateixos regulessin el trànsit i invalidessin el semàfor.

Les cues estan sent importants per travessar la parròquia de Canillo.

Relacionat

Cues de trànsit entre Canillo i Tarter per les obres a la CG-2

Les cues són producte de l’alta afluència turística, amb molts visitants i el pont tibetà en plena efervescència encara, més enllà d’incidències a la carretera com poden ser les esmentades obres. També queda clar, i les retencions d’aquests dos dies ho haurien tornat a evidenciar segons algunes fonts, que hi ha una notable mala maror dins mateix del departament de circulació de Canillo, un servei que fa temps que viu amb una tensió i un desgast terrible, amb uns agents que, majoritàriament, estan descontents amb les instruccions i maneres de fer dels dos responsables màxims uniformats del servei.

En tot cas, el comú de Canillo no s’ha referit a les darreres incidències hagudes. Sí que és clar que el servei fa temps que va amb una sabata i una espardenya. Hi ha baixes pel baix salari que abona el comú canillenc i quan es convoca un concurs per a la selecció de personal tot sovint queda desert per manca d’aspirants. I com més va, més demanda hi ha en relació amb el fet que cada cop més veïnats demanen la presència del servei a mode de dissuasió per evitar ensurts. Especialment, això sol ser més usual, i ja s’ha advertit que serà així, en vista a l’hivern, quan la població en els pobles canillencs més turístics es multiplica amb les activitats de neu.

Comentaris (23)

Trending