El Quart Bus de Sant Julià de Lòria entra en l’abonament nacional

Els usuaris que ja disposen de la targeta gratuïta o a través de l’APP MOU_T_B, també poden utilitzar de franc els autobusos comunals

Comentaris

El cònsol de Sant Julià, Josep Majoral, i la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, després de signar l'acord.
El cònsol de Sant Julià, Josep Majoral, i la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, després de signar l'acord. SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per l’impuls d’un abonament únic del transport públic per a les línies nacionals i comunals (Quart Bus). La signatura d’aquest conveni se suma als ja assolits el març d’enguany amb els comuns d’Andorra la Vella, Ordino, i recentment amb el comú de la Massana.

El conveni permet seguir fomentant l’ús del transport públic amb l’establiment d’una tarifa única i un sol abonament mensual únic del transport públic tant per a les línies nacionals com per a les línies comunals. Així, els usuaris que ja disposen de l’abonament mensual gratuït per a l’ús de les línies nacionals, sigui targeta o a través de l’APP MOU_T_B, també poden utilitzar de manera gratuïta els busos comunals de Sant Julià de Lòria. A més, també podran fer ús del bus comunal els bitllet senzills, tarja magna, tarja blava i bus jove.

Calvó ha recordat que ja són quatre comuns els que s’han adherit al conveni que permet moure’s arreu del país amb un sol abonament únic. La mesura dona continuïtat a les polítiques impulsades pel Govern per reduir les emissions de CO2, millorar la mobilitat i fer-la més sostenible per assolir l’objectiu internacional de la neutralitat carboni el 2050.

D’aquesta manera, el conveni signat permet també seguir donant resposta a les premisses marcades a la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), l’Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic 2020-2050 i l’Estratègia nacional de mobilitat 2021-2050.

Comentaris (1)

Trending