La policia recorda les normes clau per anar en bicicleta

Via xarxes socials i a la seva web, el cos d’ordre ha volgut fer un recordatori de les obligacions dels ciclistes, que cada cop són més habituals a la xarxa viària del Principat

Un ciclista al coll d'Ordino.
Un ciclista al coll d'Ordino. ARXIU

El nombre de ciclistes a la xarxa viària s’ha multiplicat de forma important els darrers temps. Tant aquells que ho fan per pràctica esportiva com els que consideren que és una bona opció pels seus desplaçaments diaris. Per això, via xarxes i internet, la policia ha volgut fer un recordatori de les normes bàsiques que cal seguir amb aquests vehicles. Especialment, es remarca, cal respectar les zones habilitades per a vianants.

A través d’un comunicat difós a la seva web oficial, el cos d’ordre reconeix l’increment d’ús d’aquesta forma de transport. “Cada vegada més persones opten per fer ús de la bicicleta per desplaçar-se o fer esport, i els mesos de bon temps són més habituals”, remarquen. També posen en relleu que hi ha “unes normes bàsiques que cal seguir” en tot moment.

Per exemple, és clau “circular per la calçada i, si n’hi ha, pel carril bici”. A banda, cal respectar que “les voreres, places i altres zones reservades per a vianants són per anar a peu”. Un altre tema important és que si s’és menor de 16 anys i es va per vies interurbanes, l’ús del casc és obligatori, ja que “pot salvar vides”.

Altres normes clau són el fet que a cada bicicleta només pot anar una persona o la necessitat, igual que la resta de vehicles, de “respectar tots els senyals”, a més de “portar llums als túnels”. I, també, cal tenir en compte que si s’ha begut o consumit drogues, també està prohibit anar en bicicleta. .

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending