La policia imposa fins a 50 sancions per no tenir l’ITV en regla

En la campanya, que també volia conscienciar sobre l’ús del cinturó i el perill d’emprar el mòbil al volant, s’han fet 315 controls amb 140 sancions, de les quals 88 centrades en els àmbits de la iniciativa

Agents de policia especialitzats en circulació fent un control.
Agents de policia especialitzats en circulació fent un control. Toni Solanelles

La policia ha imposat fins a 140 sancions en el marc de la campanya realitzada entre el 7 i el 20 de juny per controlar aspectes com haver passat correctament la inspecció tècnica de vehicles, l’ús del cinturó de seguretat o emprar el mòbil mentre es condueix. En total, es van fer fins a 315 actuacions. De les infraccions constatades, fins a 88 estaven relacionades directament amb la iniciativa i 52 més eren per altres motius.

La campanya s’ha dut a terme durant les dues darreres setmanes. L’objectiu era “conscienciar els conductors de la necessitat de corregir determinades actituds indegudes i administratives en la conducció”. En concret es va posar el focus en si els vehicles tenien l’ITV en regla o la targeta de transport, així com en l’ús del cinturó de seguretat i del mòbil.

En total, es van fer 315 controls, constatant 88 infraccions. 50 d’elles es van imposar per circular sense el distintiu de l’ITV vigent i 28 per no dur cordat degudament el cinturó. En deu casos es va multar el conductor per fer servir el mòbil o aparells anàlegs.

Més enllà d’aquestes actituds, els agents també van imposar 52 sancions per altres motius. Entre elles, dotze per no presentar el rebut de l’assegurança, onze per no respectar senyals horitzontals i vuit per conduir un vehicle andorrà amb permís estranger malgrat residir des de fa més de sis mesos al país.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending