El pas del Tour provocarà talls de carreteres els dies 11 i 13 de juliol

La ronda ciclista francesa arribarà al Principat provinent de Céret amb un final d’etapa a Andorra la Vella

Sortida d'una etapa del Tour 2016 d'Escaldes-Engordany.
Sortida d'una etapa del Tour 2016 d'Escaldes-Engordany. ARXIU

El Govern ha aprovat  l’avís pel qual es publiquen les mesures amb motiu del pas per Andorra del Tour de França 2021 i que afectaran a la circulació de vehicles durant l’11 i el 13 de juliol, ja que el trànsit de vehicles quedarà afectat durant el pas de la caravana publicitària i els corredors. La ronda francesa arribarà al Principat provinent de Céret l’11 de juliol amb un final d’etapa a Andorra la Vella, l’endemà hi haurà una jornada de descans i el 13 de juliol, des del Pas de la Casa es donarà el tret de sortida en una etapa que es dirigirà cap a Saint-Gaudens, de nou en territori francès.

L’11 de juliol la circulació de vehicles quedarà afectada a partir de les 13 hores en els dos sentits de la circulació, en cadascun dels trams viaris descrits a continuació. En tot cas, la circulació en les carreteres i carrers esmentats es tancarà efectivament a partir del pas del cotxe pilot del Servei de Policia amb banderes vermelles i s’obrirà novament després del pas del motorista del Servei de Policia amb banderes verdes: frontera francoandorrana, el Pas de la Casa, CG-2, port d’Envalira, Soldeu, el Tarter, Canillo, Encamp, CS-210, Vila, collada de Beixalís, CS-310, Anyós, CG-3, túnel de Sant Antoni, Escaldes-Engordany, av. Fiter i Rossell, av. del Pessebre, pont del Copríncep Joan Martí Alanis, c. Josep Viladomat, av. Esteve Albert, pas inferior de la rotonda de la Dama de Gel, Andorra la Vella, av. Consell d’Europa, c. Bonaventura Armengol, c. Prat de la Creu, baixada del Molí, rotonda de la Comella, av. Tarragona, rotonda dels Marginets.

L’arribada de la caravana publicitària a la frontera francoandorrana es preveu a les 14.46 hores i l’horari de pas dels primers corredors previst és a les 16.31 hores a la frontera, a les 16.35 h al Pas de la Casa, a les 16.44 h a l’alt del Port d’Envalira, a les 16.54 h a Soldeu, a les 16.56 h al Tarter, a les 17.01 h a Canillo, a les 17.06 h a Encamp, a les 17.12 h a Vila, a les 17.29 h a l’alt de la Collada de Beixalís, a les 17.35 h a Anyós, a les 17.39 h al túnel de Sant Antoni, a les 17.41 h a l’av. Fiter i Rossell, a les 17.43 h al C/ Bonaventura Armengol, a les 17.46 h arribada a la rotonda dels Marginets. S’aconsella a totes les persones que l’11 de juliol hagin de circular pels trams de carretera esmentats que ho facin abans de les 13.00 hores o bé després de les 19.00 hores.

En paral·lel, de les 20 hores del 10 de juliol a les 20 hores de l’11 de juliol l’accés a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella es veurà afectat amb restriccions de trànsit degut al muntatge i el desmuntatge de les infraestructures de l’arribada d’etapa. El 13 de juliol la circulació de vehicles quedarà afectada a partir de les 10 hores en els dos sentits de la circulació, en cadascun dels trams viaris següents: la sortida de la caravana publicitària des del Pas de la Casa es preveu a les 11.05 hores. L’horari de pas previst dels primers corredors és a les 13.05 h amb la sortida des de l’av. del Consell General del Pas de la Casa i a les 13.30 h a la frontera francoandorrana. Exactament, la circulació en les carreteres i carrers esmentats es tancarà de manera efectiva a partir del pas del cotxe pilot del Servei de Policia amb banderes vermelles i s’obrirà novament després del pas del motorista del Servei de Policia amb banderes verdes: a’aconsella a totes les persones que el 13 de juliol hagin de circular per la carretera francesa N22, d’accés i sortida d’Andorra, que ho facin abans de les 10 hores.

La cursa de triatló Ironman 70.3 Andorra afectarà la circulació de vehicles els dies 3 i 4 de juliol

D'altra banda, Govern ha aprovat les mesures que afectaran a la circulació de vehicles durant el 3 i el 4 de juliol del 2021 amb motiu de la celebració de la cursa de triatló Ironman 70.3 Andorra. Per evitar al màxim els col·lapses circulatoris s’aconsella a la població que eviti utilitzar vehicles en determinades franges horàries dels dies 3 i 4 de juliol. El dissabte dia 3, la circulació de vehicles quedarà interrompuda en el tram viari de la CS-200 que va des de l’aparcament comunal del llac d’Engolasters fins el camí Font de la Closa des de les 7 hores fins a les 24 hores, exceptuant els veïns de la zona i els serveis per als restaurants.

Pel que fa a  diumenge 4 de juliol, la circulació de vehicles quedarà interrompuda en el tram viari de la CS-200 que va des de l’aparcament comunal del llac d’Engolasters fins al camí Font de la Closa des de les 24 hores fins a les 4 hores, i s’amplia aquest tancament a tota la CS-200 fins a la cruïlla amb la CG-2 fins a les 10 hores, els veïns de la zona podran sortir fins a les 7 hores. La circulació de vehicles quedarà tancada en el carril dret de la CG2 en direcció a França des de la cruïlla de la CS-200 fins a la rotonda del coll d’Ordino, a Canillo. El tall de carril serà de les 7 hores fins a les 12.50 hores. Els vehicles podran circular tant en direcció nord com sud. La circulació de vehicles quedarà tancada a la carretera d’Ordino des de la rotonda d’inici del coll d’Ordino, a Canillo, fins a Ordino, des de les 8.15 hores fins a les 14 hores.

La circulació de vehicles quedarà interrompuda en el tram de la rotonda de l’Aldosa de la Massana fins a la rotonda d’Anyós de les 9 hores a les 14.30 hores. El carril esquerre quedarà tancat i només es podrà circular en el carril dret en sentit de l’Aldosa a Anyós. La circulació de vehicles quedarà interrompuda en el túnel de les Dos Valires en els dos sentits entre les 9 hores i les 15 hores. La circulació de vehicles quedarà tancada en un carril de les carreteres CG2/CG1 en direcció a Andorra la Vella des de la rotonda de les Dos Valires (Escaldes-Engordany) fins al Parc Central d’Andorra la Vella des de les 10 hores a les 15 hores.

Etiquetes

Comentaris

Trending