Pares d’estudiants que viuen al Pas denuncien que també pateixen el col·lapse dels busos

Els progenitors lamenten que la situació afecta especialment als que van a l’escola de secundària a Encamp –“passen vehicles plens i no els agafen”- i que al final han acabat baixant primer a la capital per agafar la ruta des de l’inici, fet que tampoc és cap garantia

Alumnes fent cua a l'estació d'autobusos tot esperant poder pujar a un vehicle aquest divendres.
Alumnes fent cua a l'estació d'autobusos tot esperant poder pujar a un vehicle aquest divendres.

El col·lapse que actualment pateix la xarxa de bus està generant un problema afegit en el món educatiu. Pares i mares d’alumnes de secundària del Pas de la Casa, que cada dia han de baixar des de la població fronterera als respectius centres escolars, denuncien que els seus fills no troben forma de tornar a casa. Molts cops es troben els autobusos ja plens i han d’esperar. Arriben a casa a les vuit o, fins i tot, a les nou del vespre.

En aquest cas, la situació afecta especialment els estudiants que baixen del Pas a l’escola de segona ensenyança d’Encamp. Entorn, una trentena sumant els diferents cursos. Quan surten, a les cinc de la tarda, van a la parada i allà veuen desesperats com els vehicles de l’L4 passen plens i sense agafar passatgers.

Primer pla d'un bus, ple.

Relacionat

Els busos cap a Canillo i el Pas han duplicat el passatge aquest mes respecte abans de la pandèmia

“Acaben a les cinc i ahir va arribar a les 8”, explica una mare. I això gràcies a una, entre cometes, trampa: “Va haver de baixar amb Andorra la Vella a agafar-lo; a Encamp no en para cap”. Compte que això tampoc és garantia de res. Són molts els alumnes de secundària pascasencs que van al Lycée o als centres andorrà i espanyol de la Margineda que tampoc troben vehicle, ja que, fins i tot, estan plens des de l’inici de la ruta.

Ja són vàries les vegades que s’ha optat per renunciar a la mobilitat en bus. “L’altre dia un pare va haver d’anar a buscar-uns quants”, explica un altre progenitor. Denuncien que “passen els busos i no els agafen”. I lamenten que “marxen de casa a les set del matí i a vegades no tornen fins a les nou”.

Per això, reclamen solucions. “No sabem quines han de ser, però està clar que cal trobar-ne alguna, perquè no podem anar cada dia a buscar-los”, apunten els pares consultats. Per ara, les mesures anunciades pel Govern no semblen millorar gaire la situació. Aquest divendres novament els va tocar esperar i, quan van poder pujar a un vehicle, aquest anava molt ple.

Un bus de la recuperada L3 ja circulant per Prat de la Creu.

Relacionat

Expedients i auditories a les companyies de bus mentre que es reforça les línies a la vall d’Orient

Una de les mesures, cal recordar, ha estat recuperar l’antiga línia 3, entre Andorra la Vella i Soldeu. La decisió no acaba de convèncer els pares i els adolescents afectats. “Què fan allà els nens?”, es demanen. Al seu entendre, el que cal és “reforçar encara més la freqüència”.

Comentaris (13)

Trending