El nou vial de Sant Julià continuarà sense radar fix almenys fins a l’any vinent

La policia seguirà fent controls periòdics i en els vuit primers mesos de l'any ja s'han imposat 300 sancions per excés de velocitat

Comentaris

Tram del nou vial de Sant Julià abans de la rotonda de Fontaneda.
Tram del nou vial de Sant Julià abans de la rotonda de Fontaneda. Altaveu

El director del departament de Mobilitat de Govern, Jaume Bonell diu que aquest any no s'instal·larà cap radar fix al vial de Sant Julià de Lòria, en el tram entre el carrer Isidre Valls i la rotonda de Fontaneda. La policia fa controls periòdics amb un vehicle sense distintius i durant els vuit primers mesos d'aquest any ja s'han imposat gairebé 300 sancions per excés de velocitat.

A la zona el límit màxim és de 50 quilòmetres per hora. Amb l'objectiu de reduir la velocitat per part dels conductors, el Govern va instal·lar a la zona del nou vial, i també a l'avinguda Francesc Cairat, uns radars pedagògics que alerten als conductors quan superen la velocitat permesa. Tot i això, es tracta d'una mesura que no ha funcionat tal com s'esperava. Per això, a partir del mes de gener, amb el nou pressupost, es tornarà a plantejar la necessitat de posar un radar fix.

Els darrers radars pedagògics van començar a funcionar ara fa un any a l'avinguda Salou d'Andorra la Vella, i a a la CG-2, a la variant de la població d’Encamp en sentit sud. A Sant Julià, el cònsol major Josep Majoral ha demanat en diverses ocasions que s'instal·lin més radars per ajudar a limitar la velocitat. El tram del nou vial és de doble carril en sentit sud. Els radars pedagògics funcionen amb un làser que detecta la velocitat a 250 metres i indiquen la xifra en vermell quan se sobrepassen els 50 km per hora.

La seva instal·lació va costar entre 6.000 i 7.000 euros i, ara fa dos anys, Majoral, va celebrar les mesures, però ja va avisar que si els radars pedagògics no són prou efectius demanarien un pas més, ja sigui amb un radar fix o amb passos elevats.

 

Comentaris (7)

Trending