Per Mobilitat, la rotonda de la borda Sabaté és perfectament segura si es modera la velocitat

El seu director, Jaume Bonell recorda que la funció de les interseccions giratòries és facilitar els encreuaments de vies i obligar als conductors a aixecar el peu de l'accelerador

La rotonda de la Borda Sabaté fotografiada des de la Moixella.
La rotonda de la Borda Sabaté fotografiada des de la Moixella. ALTAVEU

El director de Mobilitat, Jaume Bonell assegura que la rotonda de la borda Sabaté, a la carretera general 1, és perfectament segura si s'hi circula com està regulat al Codi de Circulació, i que el perill ve quan s'hi accedeix amb un excés de velocitat. Una de les funcions de les rotondes, és justament disminuir la velocitat, a banda de facilitar els encreuaments de vies.

La rotonda de la borda Sabaté es va construir per evitar que els vehicles que sortien del centre comercial Epizen i que volien anar en sentit Sant Julià de Lòria haguessin d'anar a fer la volta pràcticament a la frontera. Es va posar en marxa coincidint amb la Puríssima. Alguns conductors s'han queixat que està mal dissenyada i han advertit del seu perill.

Bonell diu que la de la borda Sabaté és com totes les rotondes i que només cal seguir les normes de circulació. El nou enllaç permet facilitar els girs dels vehicles a la carretera general en cotxes i autobusos, tenint en compte les activitats comercials de la zona. També ha de suposar un estalvi en el quilometratge dels autobusos de la línia 1, que fins ara havien d'anar fins a l'enllaç de l'EDAR sud per poder girar. A més, ha de servir perquè les cues de sortida del país es redueixin de manera considerable en longitud i en temps per als vehicles que efectuïn el canvi de sentit.

Una imatge de la rotonda.

Relacionat

Primers ‘crits d’alerta’ per la perillositat de la nova rotonda a l’altura de la borda Sabaté

La rotonda està en una zona de la carretera amb dos carrils en cada sentit de la marxa. Des de Mobilitat es recorda també que s'ha de donar sempre la prioritat als cotxes que ja circulen per la rotonda. Per la seva banda, i per norma general, aquests últims no han de cedir el pas als que volen incorporar-se des de fora (llevat que hi hagi, dins de la rotonda, un senyal o semàfor que així ho indiqui). La incorporació a una rotonda sempre s’ha de fer al carril de la dreta. Mai s'ha de considerar una rotonda com una intersecció en creu en què es pot travessar carrils: això és el més perillós.

 

Comentaris (7)

Trending