Marsol aposta per desenvolupar una variant paral·lela a l’avinguda Tarragona per evitar embussos

La cònsol d’Andorra la Vella deixa clar que és una proposta a futur -tot i que el pla de la mobilitat integral de la vall central ja la contempla- i que el primer que cal fer és “canviar d’hàbits” i agafar menys el transport privat

Una imatge del vial de la Borda Nova.
Una imatge del vial de la Borda Nova. Toni Solanelles

Es una proposta de futur, però cal buscar una solució per desembussar la vall central i evitar col·lapses com els haguts aquest cap de setmana amb la celebració de l’Ironman. Un nou vial, una mena de variant, per la zona obaga d’Andorra la Vella que doni continuïtat a l’actual vial ja construït a la zona de la Borda Nova i que podria tenir continuïtat cap a l’Estadi Comunal una vegada es desenvolupi aquell pla parcial -més encara si hi acaba anant el recinte multifuncional- podria ser la solució.

Així ho ha exposat, sense una gran reflexió prèvia, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, en ser demanada per les retencions hagudes aquest cap de setmana, i especialment aquest diumenge, amb la celebració de la prova esportiva impulsada per la firma Ironman. Marsol ha indicat que ja no és només els caps de setmana sinó també alguns moments puntuals del dia a dia. Per això, ha afirmat la mandatària comunal, el primer que cal és “plantejar canvis d’hàbits”.

-

Relacionat

Proposta per desdoblar la general 1 des de la Borda Mateu fins a la Comella

En aquest sentit ha deixat clar, per exemple, que no pot ser que cada pare vulgui portar i anar a buscar el fill a l’escola amb cotxe. Cal doncs, fer una aposta més decidida pel transport públic -i ha remarcat per exemple l’entrada en vigor de l’abonament gratuït i les tarifes molt assequibles que hi ha en modalitats com el transport escolar- i “caminar més”. Alhora, Marsol ha explicat que més aviat que tard Prat de la Creu haurà d’adquirir encara un caràcter “molt més urbà”. Més pensat per als vianants.

De fet, el trànsit que actualment assumeix Prat de la Creu -que podria passar a ser d’un sol sentit o fins i tot totalment per a vianants- s’hauria de traslladar a l’avinguda Tarragona i el volum de circulació d’aquesta darrera avinguda l’hauria d’assumir la variant nova a desenvolupar-se ”per la zona de l’Obac”, passant per la zona de la Borda Nova i anar desenvolupant un vial que, de fet, no és pas invenció de Marsol sinó que ja forma part del Pla de mobilitat integral de la vall central.

Comentaris (22)

Trending