Malestar dels usuaris per la deixadesa de la línia de bus entre Andorra i la Seu d’Urgell

Es queixen que els autobusos de la companyia Hispano Andorrana estan obsolets i critiquen que dilluns al matí no va aparèixer el vehicle

L'oficina de la Hispano Andorrana
L'oficina de la Hispano Andorrana

Alguns dels usuaris que utilitzen aquesta la línia treuen foc pels queixals per la deixadesa que, segons diuen pateix el servei i el fet que cada vegada el bitllet és més car. La darrera incidència els ha indignat encara més. Va tenir lloc aquest passat dilluns quan el bus de la companyia Hispano Andorrana que havia de sortir des de la capital de l’Alt Urgell no va aparèixer i va comportar que molts dels passatgers arribessin tard a la feina.

En comencen a estar farts perquè cada dos per tres passa alguna cosa i els usuaris no saben a qui reclamar perquè el servei es faci de manera adequada. Una de les afectades per la no presència del vehicle ha explicat a l’Altaveu que “la majoria de persones que agafen l’autobús poc abans de les vuit del matí són treballadors i aquell dia es van quedar a terra i van haver d’esperar el següent vehicle de l’altra empresa que té la concessió, Camino Bus”.

Aquesta no és l’única queixa perquè també critiquen l’obsolescència dels vehicles. "Estan vells, mal cuidats i insalubres, la Hispano Andorrana cada vegada va a pitjor”, ha puntualitzat. Els nervis estan a flor de pell perquè no saben a qui han de reclamar i assegura que altres viatgers han anat a la companyia i “han estat tractats malament”. Tampoc entén com en un moment en què els governs estan fent promoció del transport públic, el preu del bitllet continuï pujant i demana la creació d’un abonament per als treballadors.

Sobre aquestes queixes, el gerent de la companyia Hispano Andorrana-Grup Montmantell, Jordi Troguet, ha explicat que el motiu pel qual l’autobús no va aparèixer a l’estació d’autobusos de la Seu d’Urgell dilluns a les 7.45 hores és que “el vehicle no es va engegar i el servei es va fer una mica més tard”. Assenyala que quan hi ha un problema d’aquestes característiques se sol avisar a Camino Bus perquè els pugui donar un cop de mà. Sobre l’obsolescència i la neteja del vehicle, Troguet diu que “està bé i depenen l’hora que s’agafi és normal que pugui estar brut”. Assegura que fa cinc anys que el servei el cobreixen els mateixos dos vehicles i que “comprar-ne un de nou val 280.000 vehicles i el banc no te’ls dona”.

Cal tenir en compte que la concessió d’aquesta línia es concedeix a parts iguals entre el departament de Transports del Govern d’Andorra i el Ministeri de Foment de l’executiu espanyol. Hi ha d’haver acord entre les dues parts perquè es pugui operar. Si una de les dues no vol, no es pot dur a terme el trajecte.

Comentaris (1)

Trending