Les pluges obliguen els bombers a fer quatre intervencions per inundacions

La circulació també s’ha vist afectada, sobretot, en aquells indrets on s’han format tolls importants que dificultaven el pas dels vehicles, com a Mitjavila o el Pont Pla

Els agents de circulació d'Andorra la Vella han hagut d'intervenir a la zona de Mitjavila i la Rotonda.
Els agents de circulació d'Andorra la Vella han hagut d'intervenir a la zona de Mitjavila i la Rotonda. Toni Solanelles

Les intenses tempestes que han caigut aquest migdia i primera hora de la tarda han obligat a intervenir als bombers en diferents ocasions per inundacions en edificis. La circulació també s'ha vist afectada, sobretot, a la zona de Mitjavila, a Andorra la Vella, i a la CG-3, on l'aigua dificultava el pas dels vehicles, i que han requerit tallar-la per poder actuar i solucionar el problema. Sortosament, totes les intervencions han estat menors i no ha anat més enllà.

La pluja que ha caigut, en moment de forma intensa, al migdia i a primera hora de la tarda, ha requerit la intervenció dels bombers per diferents inundacions, que no han anat més enllà i han quedat en un simple ensurt. Segons han especificat des del cos d’extinció i salvament, s’han requerit els seus serveis per acumulació d’aigua en tres edificis diferents de les parròquies centrals, que s’han resolt en extreure-la.

La circulació també s’ha vist afectada, provocant retencions en diferents punts de la xarxa viària. El més notori, per la seva localització, ha estat a la zona de Mitjavila, a Andorra la Vella, perquè un problema amb un embornal ha obligat a interrompre el trànsit durant uns minuts. Això sí, tant la policia primer, com els agents de circulació d’Andorra la Vella han hagut d’intervenir per evitar que la situació anés a més i comportés algun incident.

L’altre punt més complicat per circular-hi, i que ha requerit la intervenció dels bombers, ha estat a les valls del Nord, concretament túnel del Pont Pla, en direcció Escaldes-Engordany, on l’acumulació d’aigua “feia complicat el pas dels cotxes”, de fet, com han especificat, s’ha tallat la circulació per actuar-hi i, tot seguit, s’ha reobert la circulació.

De fet, es preveu que, poc o molt, el comportament de tot el mes d’agost al Principat sigui similar. Amb sol al matí i núvols que poden deixar ruixats més o menys intensos durant la tarda. De forma gradual, que plogui no deixa de ser una bona cosa amb la sequera que hi ha arreu. Ja no d’Andorra sinó de més enllà de les fronteres. De fet, al Principat ha estat el dia més plujós del que portem d'any. I s'han recollit precipitacions d'entre 15 i 35 litres per metre quadrat en funció de l'indret.

Comentaris (6)

Trending