S’instal·len les primeres pantalles informatives a les parades d’autobús

El Govern havia anunciat una prova pilot en sis punts diferents d’aquest sistema que hauria de permetre conèixer el temps d’espera abans de l’arribada del clípol

Comentaris

Pantalla a la parada de bus a l'Estació nacional.
Pantalla a la parada de bus a l'Estació nacional. Pilar Candel

Dos mesos després de l’anunci oficial de la prova pilot, el Govern sembla que ha començat a instal·lar les primeres pantalles informatives a les parades d’autobusos. Aquest sistema hauria de servir per permetre conèixer el temps d’espera abans de l’arribada del clípol i, inicialment, es preveu que hi hagi en fins a sis parades diferents d’arreu del país per anar perfeccionant el seu funcionament.

La primera d’aquestes pantalles s’ha pogut veure a una de les parades de la línia nacional de l’Estació d’Autobusos. I es troba en funcionament, indicant els clípols que haurien d’arribar i quin és el temps d’espera. És a dir, fent el que li correspon i la tasca per a la qual s’ha instal·lat. Va estar el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, qui va anunciar aquesta mesura el passat novembre, amb el paquet de mesures de millora per a les freqüències i els recorreguts complementaris.

A les pantalles, per tant, i com estava previst, es veuen les diferents línies i la seva destinació. A la part dreta, el temps d’espera que, en aquest cas, ronda els deu minuts. En concret a l’estació de busos ja se’n va tenir una que, finalment, es va acabar deixant de fer servir. És més, la mesura ve des del 2019, quan el Govern va assumir la gestió dels autobusos.

El passat 2021, dos anys després d’aquest canvi, encara no s’havia implementat cap de les millores, entre elles, les noves pantalles. De fet, ha hagut d’esperar fins al 2023 perquè, al novembre, es va anunciar com a una nova iniciativa, una prova pilot que es faria durant un temps determinat a sis parades del país. Sembla que, a la fi, comença a arrencar. Caldrà veure si es quedarà.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending