Govern descarta fer cap acció lligada a la variant de Sant Julià en el que resta de legislatura

L’administració central considera que la prova pilot amb el doble carril a Francesc Cairat “ha funcionat raonablement bé” i no preveu cap altra intervenció

El dispositiu de doble carril, que està en marxa des de fa un any.
El dispositiu de doble carril, que està en marxa des de fa un any. B. N.

Sant Julià no tindrà cap millora de la mobilitat relacionada amb el que hauria de ser la variant durant el que queda de legislatura. A diferència de la zona de la Massana, on sí que es preveuen actuacions tot i que no siguin les que inicialment es preveien, en el cas lauredià el Govern no preveu cap mena d’intervenció. No serà fins al proper mandat, si escau, que es reprengui qualsevol iniciativa viària de calat en l’accés sud del país.

Fonts governamentals han assegurat que la prova pilot que s’ha anat fent amb la conversió d’un doble carril de pujada a l’avinguda Francesc Cairat en moments que es preveuen de màxima afluència “ha funcionat raonablement bé” i serà amb aquesta actuació esporàdica i provisional que s’haurà d’anar passant. Les fonts consultades han assegurat que no està previst de cap de les maneres cap inversió a Sant Julià.

El fet que s’obrís la porta a fer una actuació alternativa a la Massana havia fet pensar a Sant Julià que també seria possible buscar una solució més fermà que no pas la col·locació temporal i esporàdica de cons. Encara hi ha molts moments que els embussos pel centre de Sant Julià són molt notables. No obstant això, però, des de Govern no es considera que sigui una anomalia prioritària de resoldre. Tampoc no es disposa de la capacitat financera per fer la inversió que segurament seria necessària per resoldre d’una vegada per sempre el conflicte viari que es viu en la zona sud del Principat.

Comentaris (11)

Trending