Espot assistirà a la signatura del protocol per a les obres a una RN20 que vol gestionar Occitània

Es tracta d’un text que firmen l’Estat francès, el Consell Regional occità i el departamental de l’Arieja, que inclou un bon nombre de millores a la desviació entre Tarascon i Ornolac

La RN 20 a la zona de Tarascon.
La RN 20 a la zona de Tarascon. Altaveu

El cap de Govern, Xavier Espot, assistirà aquest dissabte a la signatura d’un protocol per al desenvolupament de millores a l’RN20, a Tarascon, presidit pel primer ministre francès Jean Castex i el prefecte de la Regió Occitana, Etienne Guyot. Es tracta d’un text que signen  l’Estat francès, el Consell Regional d’Occitània i el Consell departamental de l’Arieja, que inclou un bon nombre de millores a la desviació entre Tarascon i Ornolac.

L'acte es fa en el marc d'una visita que fa a Occitània, el primer ministre francès Jean Castex. Hi ha diverses trobades però la més important és la de la RN20. Ja no només per les obres amb la construcció del túnel de Quié ja que Castex pot anunciar que París traspassa a la regió la gestió de la carretera que uneix Toulouse amb Andorra. l'Estat vol treure's de sobre la responsabilitat sobre algunes vies de comunicació. Això serà possible gràcies a la llei de decentralització que aprovarà l'Assemblea General aquest mateix mes de febrer.

A banda de la RN20, la regió aspira a gestionar la RN88 (Tarn, Aveyron, Lozère) i la RN116 que uneix Andorra amb Perpignan. Les obres a la RN20 evitaran passar pel centre de Tarascon on sovint es formen retencions, especialment els caps de setmana.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending