El 20% dels accidents de trànsit del 2021 van ser a causa de distraccions amb dispositius

El Govern ha signat un nou conveni de col·laboració amb l’ACA en matèria de seguretat viària durant un any i amb un pressupost de 10.000 euros per realitzar diverses campanyes centrades en aquesta problemàtica

Moment de la signatura del conveni entre l'ACA i el Govern.
Moment de la signatura del conveni entre l'ACA i el Govern.

Andorra és un dels països a Europa amb les dades més baixes de mortalitat a la carretera. Malgrat això, el nombre d’accidents, tenint en compte el nombre d’habitants, és important. Al 2021 hi va haver 629 accidents de trànsit de qualsevol tipus. Una de les accions que emprèn el Govern és el conveni de col·laboració amb l’Automòbil Club Andorra (ACA) per tal de realitzar campanyes de conscienciació. Aquest dijous s’ha signat la renovació durant un any per tal de realitzar accions que se centraran en les distraccions al volant.

El conveni entre l’ACA i el Govern s’ha traslladat al ministeri de Territori i Habitatge que encapçala Víctor Filloy. Tindrà una durada d’un any i un pressupost de 10.000 euros per tal de portar accions i campanyes de conscienciació a la carretera. Filloy, per tal de contextualitzar aquesta col·laboració, ha explicat que des de l’Executiu es tenen diversos objectius pel que fa a l’accidentalitat, com la reducció del 50% de la mortalitat de cara al 2030, o arriba al zero al 2050. Andorra, però, és “un dels països amb les dades més baixes de víctimes, tot i que cap és acceptable”.

Durant el 2021 es van produir a Andorra fins a 629 accidents de tot tipus. Una xifra a tenir en compte, però, és que el 20% van ser a causa de distraccions amb dispositius electrònics. Aquesta és una problemàtica creixent, que a nivell mundial ocupa el segon lloc com a motiu d’accident, i que també afecta els vianants. Per aquest motiu, l’ACA ha decidit centrar les campanyes que es realitzaran durant el pròxim any de durada del contracte amb el Govern en aquest sentit.

“Des de l’ACA tenim un neguit per la seguretat i la mobilitat, i volem que tot vagi més rodat”, ha explicat el president, Enric Tarrado. Aquest conveni és nou, però realment no ho és. Es tracta d’una continuació del que es va signar al 2019 amb el ministeri d’Economia, i que tenia la missió zero accidents. Aquest dijous, amb la renovada col·laboració, s’estén per un altre any, però es té una perspectiva continuista, ha assegurat Tarrado. Amb els 10.000 euros que facilitarà el Govern, per tant, l’ACA té l’objectiu de crear una campanya de conscienciació que sigui incisiva i punyent, que realment arribi a la societat. Els canals, però, encara estan per definir, però es tindran en compte els resultats de les anteriors per poder arribar al màxim de persones possible.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending