Coopalsa vol fer fixes la majoria de xofers temporers

Ha contractat 21 conductors, la majoria argentins que van venir a buscar feina al país i la companyia treballada en la seva continuïtat per tal d'oferir un bon servei

Vehicles de les línies que presta Coopalsa a l'Estació Nacional d'Autobusos.
Vehicles de les línies que presta Coopalsa a l'Estació Nacional d'Autobusos. Toni Solanelles

Les companyies d’autobusos han hagut de contractar conductors per aquest hivern per poder garantir un bon servei. L’arribada massiva de temporers el passat novembre combinat amb la gratuïtat de l’abonament per als residents va generar situacions de col·lapse i això va obligar a augmentar les plantilles de les dues empreses que tenen la concessió de les línies de transport nacional. Concretament, Coopalsa n’ha acabat contractant 21 i Autocars Nadal, 6.

Amb aquest personal, les concessionàries tenen coberta la temporada hivernal perquè els contractes dels xofers temporers expiren el 30 d’abril. La majoria d’aquests conductors, segons expliquen fonts del sector són argentins que van venir al país a provar sort i se’ls va poder contractar perquè tenien el permís per conduir vehicles de transport de viatgers i van superar les proves. Una d’aquestes companyies, concretament Coopalsa està treballant per poder fer fixes el gran gruix d’aquests treballadors. Fonts consultades destaquen que estan treballant per tal de poder fer aquest pas. “Si podem fer fixes 15 xofers, millor que 10”. Actualment, amb el personal actual s’està cobert i afegeixen que hi ha algun temporer en llista d’espera per si se’ls necessita. Cal recordar, que Govern té oberts alguns expedients a la companyia, en alguns casos per no donar el servei correcte com marcava el contracte.

Per la seva part, des d’Autocars Nadal s’ha expressat que aquest hivern han contractat sis xofers. En el seu cas encara no han decidit què faran quan finalitzi el contracte. Fonts de la companyia assenyalen que “la temporada en aquests mesos és molt forta”, però després baixa fins al juny que hi ha els viatges escolars.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending