El carril bici entre Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella estarà operatiu durant l’estiu

El comú lauredià i el Govern han signat aquest dijous el conveni per a la seva creació que permetrà enllaçar amb el que ja hi ha a l'avinguda d'Enclar

Comentaris

Calvó, Filloy i Majoral signant l'acord aquest dijous.
Calvó, Filloy i Majoral signant l'acord aquest dijous. BRU NOYA

El comú de Sant Julià de Lòria i el Govern han signat aquest dijous el conveni per a la creació del carril bici entre la parròquia laurediana i Andorra la Vella -concretament fins a la rotonda de la Margineda- que permetrà enllaçar amb el que ja hi ha a l'avinguda d'Enclar. El pressupost que aporta Govern és de 25.000 euros.

El cònsol lauredià, Josep Majoral ha defensat que la creació d'aquest carril bici entre les dues parròquies representa fer "un pas més cap a la mobilitat sostenible". De fet, Sant Julià de Lòria hi ha apostat fortament amb la introducció dels patinets elèctrics, un servei que també s'ha estès a altres punts del país.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó espera que el carrill "ajudi a fomentar la mobilitat en un mitjà tan sostenible com és la bicicleta. També respon a una petició qie van fer els joves en el marc de la declaració d'emergència climàtica on demanaven la potenciació d'aquests carrils segregats".

Calvó ha avançat que s'està treballant amb altres comuns per promoure més carrils i acabar el tram entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Les obres s'iniciararan durant l'estiu i consistiran en enquitranar una part de l'actual superfície que és de panot de grava de riu, un material que rellisca molt amb la pluja i que no és el més adequat per a circular amb bicicleta. És un tram d'un quilòmetre i mig i estarà llest a l'estiu, segons ha apuntat el ministre de Territori i Habitatge en funcions, Victor Filloy.

Comentaris (6)

Trending