Campanya de controls centrada en motocicletes i ciclomotors

La iniciativa comença aquest dimarts i s’allargarà fins al 17 de juny i preveu analitzar les condicions tècniques i administratives dels vehicles així com que no es cometin infraccions a l’hora de conduir-los

La policia actuant d'un accident amb una moto implicada.
La policia actuant d'un accident amb una moto implicada. P.C.

La policia posarà en marxa a partir d’aquest dimarts una nova campanya específica de controls per millorar la seguretat en el trànsit. En aquest cas, es vol centrar en els conductors de ciclomotors i motocicletes. La iniciativa s’allargarà fins al dia 17 i se centrarà en les condicions administratives i tècniques dels vehicles, així com a detectar imprudències o infraccions en la conducció per evitar accidents.

Des del cos d’ordre s’ha posat en relleu que amb l’arribada del bon temps creix de forma important la utilització d’aquests mitjans de transport. I més ús implica, també, més intervencions per accidents o bé per les queixes pel soroll que generen els vehicles. Es considera, de fet, un dels períodes “més crítics d’accidentabilitat a les carreteres”. I es vol mirar de reduir aquestes xifres, més tenint en compte la vulnerabilitat dels seus usuaris.

Així, la campanya preveu controls específics tant en vies urbanes com interurbanes. Els agents destinats verificaran a qui aturin, entre altres, que no emetin sorolls, gasos i contaminants superiors als establerts en el reglament; que es disposi de permís de conduir, d’assegurança i de distintiu de la ITV vigent; que els pneumàtics, tubs d’escapament i retrovisors estiguin en bon estat, que es compleixi la normativa quant al transport de passatgers; que es facin servir guants i cascs homologats degudament cordats; i que es respectin totes les normes que preveu el Codi de la Circulació pel que fa a límits de velocitat, senyals i avançaments per garantir una conducció correcta.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending