La campanya de controls d’alcoholèmia se salda amb 29 positius i 24 detinguts

Un 3,98% dels conductors testats durant la iniciativa, entre el 25 d’octubre i el 7 de novembre, havien begut abans d’agafar el cotxe o, fins i tot, consumit drogues

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

La policia ha posat fi a la campanya de controls preventius per dissuadir els conductors d’agafar el cotxe sota els efectes de l’alcohol o les drogues. Entre el 25 d’octubre i el 7 de novembre, es van realitzar fins a 728 proves. D’aquestes, 29 dels testats han donat un resultat positiu, 21 dels quals amb una dada que comportava un delicte penal. En total, s’han detingut 24 persones.

La iniciativa es va dur a terme aprofitant la celebració de les vacances escolars de Tots Sants. Un cop completada la campanya, s’ha constatat que un 3,98% dels conductors als quals s’ha sotmès al control, superaven la taxa d’alcoholèmia permesa. És el balanç que fa la policia, que destaca que de les 728 proves efectuades, 699 van acabar donant un resultat negatiu.

Dels 29 restants, cinc dels casos van comportar una sanció administrativa, ja que la dada d’alcoholèmia superava el límit permès (0,50 grams per litre de sang) però no arribava a la barrera que marca el positiu penal (0,80). 21 conductors més, però, sí que la van superar. A banda, a dos dels controlats se’ls va detectar que havien consumit substàncies tòxiques i un darrer va donar positiu per alcohol i també va ser detingut per refusar ser sotmès a la prova de tòxics.

Els controls van comportar la detenció de 24 persones, vint homes i quatre dones. Entre ells, destaquen tres que van superar els dos grams per litre de sang. Per franges d’edat, el 50% dels detinguts tenien entre 26 i 40 anys. A banda, un dels detinguts es va veure implicat en un accident amb danys materials.

Des del cos, es posa en relleu que “amb la campanya de controls, es vol fer palès novament que la suma d’alcohol més volant és del tot inviable”. Es remarca, a més, que “l’objectiu ha estat encaminada a la disminució de la sinistralitat a les carreteres”. Es lamenta a més que “tot i haver publicitat activament la iniciativa, es constata que el nombre de controls positius realitzats en la franja horària de 22 hores a 6 hores, ha estat del 14,58%”.

Etiquetes

Comentaris

Trending