La campanya 'Aquest estiu, aixeca el peu' neix per fomentar les conductes cíviques al volant

Es vol promoure una conducció segura, responsable i eficient, i es recomana adaptar la conducció a les normes de trànsit, i la campanya comença aquest dimecres i acaba el 8 de setembre

Comentaris

El ministre Víctor Filloy durant la presentació.
El ministre Víctor Filloy durant la presentació. Bru Noya

El Centre Nacional del Trànsit ha presentat aquest dimarts la campanya 'Aquest estiu, aixeca el peu',  amb l'objectiu que els conductors tinguin unes conductes més cíviques al volant.  Es vol promoure una conducció segura, responsable i eficient. Es recomana adaptar la conducció a les normes de trànsit. La campanya comença aquest dimecres i acaba el 8 de setembre.

El ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy ha explicat que cal respectar els límits de velocitat i els senyals i les normes de trànsit, així com aturar-se cada dues hores. Es donen consells abans d'iniciar el viatge com planificar el trajecte. Cada cap de setmana surten uns 6.000 vehicles d'Andorra. Filloy ha explicat que, a les portes d’un segon estiu marcat per la pandèmia del coronavirus  molts residents a Andorra, ja sigui en viatges de caps de setmana o de més durada, sortiran del país per motius d’oci. “Cal ser prudents i el que volem és sensibilitzar que tots puguem gaudir de les vacances i puguem circular dins del país amb seguretat”, ha afirmat. Així doncs, el departament de Mobilitat ha dissenyat la campanya que es difondrà durant tot l’estiu a través de les xarxes socials i dels panells informatius.

Compta amb diferents creativitats visuals, que es publicaran setmanalment, amb missatges clars i entenedors amb l’objectiu de fer un repàs de tots els aspectes clau per a una conducció segura i responsable. El ministre ha destacat, entre d’altres, l’ús correcte del cinturó de seguretat; no fer ús del mòbil mentre es condueix, o respectar la distància de seguretat amb la resta de vehicles.

Preguntat sobre el fet que de manera més o menys habitual, i especialment els caps de setmana, els mossos d'esquadra constaten excessos de velocitat de vehicles andorrans, el ministre ha manifestat que el desig és que aquestes conductes es donin "el mínim possible" però ha opinat que  "és possible" que aquestes accions es visualitzin més perquè és "més fàcil identificar una matrícula andorrana" enmig de les espanyoles, que són majoria.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending