Campanya ‘Aprèn a rodar’ per promocionar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà

Mobilitat organitza una sèrie de tallers perquè els infants d'entre 6 i 11 anys perquè aprenguin a anar en bicicleta amb autonomia i seguretat i també es celebrarà la Bicicletada Popular

Miquel Canturri, Víctor Filloy i Dani Boneta
Miquel Canturri, Víctor Filloy i Dani Boneta SFGA/JAViladot

Govern organitza la primera jornada infantil de mobilitat sostenible i seguretat ciclista. Tindrà lloc el proper 20 de maig i estarà dedicada als infants d’entre 6 i 11 anys. La plaça del Poble de la capital serà l’escenari de diferents tallers per tal que els participants sàpiguen anar amb bici amb autonomia i la facin servir com a mitjà de transport amb els beneficis que això comporta. Aquesta no serà l’única activitat perquè el 3 de juny es celebrarà la Bicicletada Popular.

Fomentar l’ús de la bicicleta com a model de mobilitat urbana i donar a conèixer els seus beneficis, aquest és l’objectiu de les activitats que ha organitzat Govern de cara als propers dies sota el lema ‘Aprèn a Rodar’. Dissabte 20 de maig tindrà lloc a la plaça del poble d’Andorra la Vella la primera jornada infantil de mobilitat sostenible i seguretat ciclista i anirà destinada als nens i nenes d’entre 6 i 11 anys. El tècnic de Mobilitat, Dani Boneta, ha explicat que l’“objectiu és que aprenguin anar amb bicicleta amb autonomia i seguretat”. Per aquest motiu, durant dues hores “hauran d’adquirir els coneixements necessaris respectant les normes de circulació i treure’s una mena de carnet de conduir”. Actualment, hi ha uns 90 infants inscrits i l’objectiu és arribar als 200.

D’altra banda, el dissabte 3 de juny es celebrarà  la Bicicletada Popular pels carrers de la capital per celebrar el Dia Mundial de la Bicicleta. Hi haurà dos circuits, un per a tots els públics de 2 quilòmetres i un altre de 4. La sortida serà des del BiciLab. Precisament, aprofitant el museu dedicat al vehicle de dues rodes, el cònsol menor, Miquel Canturri ha explicat que hi haurà diferents esdeveniments vinculats.

El ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, ha destacat que “l’ús de la bicicleta com a model de mobilitat urbana presenta beneficis i és important en un país com el nostre”. Ha animat al proper Govern i comuns “a continuar desenvolupant les col·laboracions per construir carrils bici per tal que sigui un mitjà de transport segur”. En aquest sentit, ha recordat l’acord signat fa uns dies entre el comú de Sant Julià i Govern.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending