Andorra i França van per feina en les obres de millora de la RN116

La proposta és cofinançar-les entre els dos països, un sistema com el que es fa servir en els treballs dels corredors d'allaus

La carretera N 116 en el seu tram més sinuós.
La carretera N 116 en el seu tram més sinuós. ARXIU

El gabinet del primer ministre francès, Jean Castex ha confirmat aquest dijous que delegacions d'Andorra i França es reuniran per posar fil a l'agulla en els treballs de reforma de la RN116, la carretera que va de Perpinyà a la Guingueta d'Ix i que permet accedir al Principat des dels Pirineus Orientals.  França proposa un cofinançament amb Andorra seguint el model dels corredors d'allaus entre el Pas de la Casa i l'Ospitalet.  La gestió de les reunions correspon al prefecte d'Occitània.

La proposta de col·laboració va sorgir el passat mes de febrer quan Castex i Espot es van trobar per les obres de desviació de la RN20. El cap de Govern va contestar poc després per carta al primer ministre afirmant que s'està estudiant detingudament l'oferiment tot recordant que tots els treballs que facilitin el desenclavament d'Andorra seran benvinguts.

La RN116 ha patit tancaments als darrers anys per esllavissades, una de les quals va provocar una important deformació de la calçada al seu pas per Sauto. Aquesta carretera, que té una longitud d'un poc més de cent quilòmetres. A partir de Villefranche-de-Conflent i de Saillagouse, el seu traçat és molt sinuós. Les autoritats regionals recorden que és una carretera que uneix la zona amb Andorra i Espanya i que és fonamental per al seu desenvolupament econòmic.

Comentaris (2)

Trending