L’aeroport d’Andorra-La Seu posa a prova els mecanismes de resposta en un simulacre d’accident aeri

L’exercici ha comptat amb una ambulància del SUM, els Bombers i Protecció Civil que han actuat com a observadors

Efectius dels cossos especials treballant en el simulacre
Efectius dels cossos especials treballant en el simulacre

L’aeroport d’Andorra-La Seu ha estat l’escenari aquest dimecres d’un simulacre aeri amb afectats de diversa consideració. L’objectiu ha estat posar en pràctica l’activació del Pla d’Autoprotecció i l’activació de les mesures d’actuació del personal en cas d’emergència. Un equip del SUM hi ha pres part amb una ambulància i els Bombers d’Andorra han actuat com a observadors.

L’exercici consistia en un accident aeronàutic durant la maniobra d’aproximació i aterratge a les instal·lacions situades a Montferrer i Castellbó d’un aerotaxi en la qual hi havia 2 membres de la tripulació i 5 passatgers. El resultat de l’impacte era de 2 morts, 4 ferits de diversa consideració i 1 il·lès. En produir-se l’accident, l’aeroport ha activat el seu Pla d’Autoprotecció i ha desplegat la resposta dels seus mitjans interns. Alhora, ha fet la trucada al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

La coordinació en aquest tipus de situacions és vital i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha estat el responsable de l’assistència sanitària als ferits i familiars de l’accident. Ho ha fet en col·laboració del SUM andorrà que hi ha desplaçat una ambulància. Qui també hi ha pres part, però en aquest cas com a observadors han estat els Bombers del Principat. El seu director, Jordi Ferré, explica que “en el darrer simulacre que s’havia fet hi vam participar també com a observadors i amb una dotació de mitjans”. Afegeix que “en situacions reals sempre se’ns ha activat”. També hi ha estat present el director de Protecció Civil, Cristian Pons.

Al simulacre hi han participat 6 professionals, i s’han mobilitzat un total de 4 unitats: 1 unitat de Suport Vital Bàsic, 1 de Suport Vital Avançat, 1 comandament Territorial i 1 psicòleg. Els Mossos d’Esquadra hi ha acudit amb 16 efectius, acompanyats de la Guàrdia Civil, els Agents Rurals, Protecció Civil de la Generalitat i la Creu Roja.

Comentaris

Trending