Mobilitat recomana no circular pel país el 15 de setembre entre les 2 i les 6 de la tarda com a mínim per La Vuelta

La Vuelta ciclista a Espanya disputa íntegrament al Principat una etapa que farà sis ascensions a quatre ports diferents i que té forma de bucle fent dues passades d’una vall a l’altra

-
-
Mobilitat recomana no fer cap desplaçament amb vehicle, ni a l’interior del país ni cap a fora, el proper dissabte 15 de setembre, especialment entre les 2 i les 6 de la tarda, encara que la situació complicada es pot allargar. Aquell dia transcorre íntegrament pel país una de les etapes de La Vuelta ciclista a Espanya. El dia abans, el Principat també haurà estat el punt d’arribada d’una altra etapa.

Andorra Turisme, juntament amb Mobilitat i la policia, han presentat aquest dimarts el dispositiu de seguretat que s'ha previst per als pròxims 14 i 15 de setembre amb motiu de l'arribada de La Vuelta a Espanya al Principat i l'etapa íntegra que se celebrarà el dissabte. Es tracta d'una etapa "especialment complicada", ja que el recorregut fa un bucle de dues passades d'una vall a l'altra, de manera que es recomana no fer desplaçaments, ni per dins del país ni cap a fora, entre les 14 i les 18 hores del dissabte 15 de setembre. 

El dia anterior, un divendres, la caravana ciclista arriba al país i per anar bé, qui vulgui sortir del país, ho haurà de fer o abans de les 2 o després de les 6 de la tarda

Per tot plegat, aquella jornada comptarà amb un dispositiu especial de seguretat format per 105 agents de policia i 75 agents de circulació, que col·locaran un total de 2.000 tanques al llarg del traçat, que té 97 quilòmetres i passa per sis ports (quatre diferents), amb sortida des d'Escaldes-Engordany i arribada al coll de la Gallina. En total, l'arribada d'aquest esdeveniment esportiu al Principat suposa un cost de 300.000 euros a Andorra Turisme, dels quals 80.000 són només per fer front a les despeses de logística.

El país acollirà el final de la 19a etapa, que arribarà a la cota 2.000 de Naturlàndia (la Rabassa) el 14 de setembre, i una etapa íntegra al Principat, l’endemà, de 97,3 quilòmetres amb sis ports de muntanya, que complicarà especialment la mobilitat a les carreteres tenint en compte que el recorregut fa un bucle d'una vall a l'altra i passa dues vegades tant pel coll de Beixalís (la Massana-Encamp) com pel coll de la Comella (Andorra la Vella-Escaldes-Engordany).

La comissària de policia Teresa Ferreira; la directora de Màrqueting d'Andorra Turisme, Noemí Pedra; i el director de Mobilitat, Jaume Bonell. | ANA

 

La comissària de policia Teresa Ferreira ha alertat que les carreteres no tornaran a obrir entre el primer i el segon pas dels corredors perquè no hi haurà temps suficient. D’aquí, que les complicacions més importants es prevegin entre les 2 i les 6 de la tarda. Però podria anar a més. El cap de Mobilitat, Jaume Bonell, ha afegit que després de la celebració de la cursa també costarà de tornar a restablir el trànsit, de manera que és possible que a les 7 de la tarda encara hi hagi problemes per circular. Una altra qüestió a tenir en compte és que la caravana publicitària, que normalment recorre el traçat de la cursa unes hores abans, farà un recorregut alternatiu que encara s'ha d'acabar de definir. La sortida de la cursa serà a les 14.54 des del Clot d’Emprivat i l’arribada a la meta del primer corredor es preveu a les 17.40 hores.

Quant al divendres, Bonell ha explicat que els problemes de trànsit no seran tant importants, tot i que cal tenir en compte que si es vol sortir per la frontera del Riu Runer caldrà fer-ho o abans de les 2 de la tarda o després de les 6. En cas que se surti al migdia, també s'ha de preveure que l'etapa surt de Lleida, de manera que hi haurà restriccions de trànsit en direcció a Ponts. L'horari previst del pas de corredors per la frontera hispano-andorrana serà a les 17.04 hores i l'arribada a la meta a les 17.40 hores.

S'ha organitzat un dispositiu de seguretat que comptarà amb 72 agents de policia i 10 agents de circulació el divendres, i 105 policies i 75 agents de circulació el dissabte

Per tal de fer front a la logística de les curses, s'ha organitzat un dispositiu de seguretat que comptarà amb 72 agents de policia i 10 agents de circulació el divendres, i 105 policies i 75 agents de circulació el dissabte, a més dels 80 voluntaris que ajudaran durant els dos dies. En total, es col·locaran fins a 2.000 tanques al llarg del recorregut. 

Quant a l'accés a les zones de meta, el divendres els vehicles particulars podran pujar per la carretera de la Peguera, i a l'encreuament amb la carretera de la Rabassa hi haurà un servei de llançadores. En canvi, per l'etapa de dissabte, els vehicles particulars hauran d'estacionar a la CG6 i l'accés pel coll de la Gallina fins al santuari de Canòlich, on estarà situada la meta, només es podrà fer a peu o en bicicleta.

Comentaris

Trending