Mobilitat ‘liquida’ la prova pilot a Encamp i la Massana davant l’estrepitós fracàs

El departament assegura que properament analitzarà els resultats de la mesura aplicada durant dos dies i agraeix la presumpta comprensió dels usuaris de la xarxa viària

Retencions d'aquest matí.
Retencions d'aquest matí.
Dos dies han estat suficients per constatar el fracàs de la prova pilot que Mobilitat ha dut a terme a la sortida sud de la Massana i en un tram de la CG-2 entre la Bartra i la boca encampadana del túnel dels Dos Valires. La voluntat de reduir les retencions entre les 7 i les 9 del matí en la baixada de molts conductors cap al centre del país no ha funcionat. Almenys, a parer dels usuaris. El departament que s’encarrega de gestionar el trànsit encara ho ha de valorar.

El nivell de crítiques ha estat tan elevat, però, que Mobilitat no ha tingut la força suficient d’aguantar més dies la mesura. De fet, mai no s’havia donat un termini de durada de la prova. Però evidentment que els responsables del departament mai no haurien pensat que durés sols dos dies. Cert que com que per dur a terme la mesura no s’havia dut a terme cap acció irreversible, fer marxa enrere és del tot senzill. 

Alguns retocs practicats avui en relació amb ahir en el costat massanenc, a la CG-3, sobretot la supressió de l’agent de circulació que regulava el trànsit al trencall que porta cap a Anyós, haurien reduït una mica les dificultats en la baixada des de la Massana. Ara, les retencions des d’Encamp han estat tant o més fortes que les que hi va haver ahir. I la indignació entre els conductors s’ha mantingut en gran mesura. Tant, que eren moltes les veus que exigien que es deixés sense efecte la prova.

Per tot plegat, i a través de les xarxes socials, Mobilitat ha donat “per finalitzada la prova pilot per reduir les retencions a la CG2 i a la CG3. Properament analitzarem els resultats d’aquesta. Des de l’àrea de Mobilitat agraïm la vostra paciència i comprensió”. S’espera que en breu el departament faci pública la seva valoració i anunciï si, arran de la prova, han tret alguna altra conclusió que pugui plantejar la implementació d’altres mesures diferents a les aplicades aquests dos darrers dies.

 

-

Relacionat

Els conductors de la vall d’Orient continuen maleint la prova pilot
La prova pilot porta més retencions de les habituals a Encamp i la Massana

Relacionat

Allau de crítiques per la prova pilot que afecta la circulació de la Massana i Encamp
Zona d'Encamp que patirà el canvi de circulació

Relacionat

Prova pilot amb canvis en la circulació a la Massana i Encamp per reduir retencions

Comentaris (1)

Trending