El segon comboi humanitari tornarà de Polònia amb almenys deu desplaçats per la guerra

La destinació de l’expedició que s’ha posat en marxa aquest matí és Lublin, on hi ha un centre d’acollida de refugiats del conflicte bèl·lic

El minibus que fa part del comboi, en ruta.
El minibus que fa part del comboi, en ruta. ALTAVEU MÈDIA

El segon comboi humanitari que la Creu Roja Andorrana ha enviat cap a Polònia tornarà, com a mínim, amb deu refugiats, tres dels quals s’establiran a Berga, on tenen familiars. Els set restants faran estada al Principat. Aquesta desena de desplaçats estan confirmats. Però no es descarta que el contingent s’acabi ampliant, sempre que Andorra sigui la destinació inicial ja explicitada per part de les persones que es puguin acollir.

La segona expedició amb ajuda humanitària que viatja d’Andorra fins a prop de la frontera poloneso-ucraïnesa s’ha posat en marxa aquest matí. Ho ha fet amb dos vehicles -un tràiler i un minibus- i vuit persones a bord, cinc dels quals conductors professionals. Traslladen 31 palets de material recollit per diverses vies al Principat. La destinació de la missió és la ciutat polonesa de Lublin, situada a un centenar de quilòmetres de la frontera ucraïnesa. En aquesta població hi ha un centre d’acollida de refugiats del conflicte bèl·lic.

Integrants del segon comboi minuts abans de posar-se en marxa.

Relacionat

En marxa el segon comboi humanitari cap a la frontera entre Polònia i Ucraïna

El trajecte iniciat poc abans de les 6 d’aquest matí està previst que duri unes 36 hores. Els deu desplaçats que ara per ara hi ha pactats de recollir són dones i nens de quatre nuclis familiars diferents, tots amb vinculació ja sigui amb Andorra o amb Berga. I és que aquesta recollida de desplaçats s’ha coordinat amb la Creu Roja berguedana. En concret, els nuclis que es recolliran estan formats per quatre persones, per dues persones, per una persona sola i per les tres persones que acabaran anant a la capital del Berguedà.

Comentaris

Trending