En marxa el segon comboi humanitari cap a la frontera entre Polònia i Ucraïna

Amb un tràiler carregat amb 31 palets de material i un minibus que transporta més productes i sense cap bomber, aquest matí l’expedició de la Creu Roja, encara amb l’ombra del dubtes de la primera missió, ha iniciat el viatge

Integrants del segon comboi minuts abans de posar-se en marxa.
Integrants del segon comboi minuts abans de posar-se en marxa. ALTAVEU MÈDIA

Amb una expedició més reduïda quant als vehicles i els efectius, però amb un carregament de material molt important, poc abans de les 6 d’aquest matí s’ha posat en marxa rumb a la frontera entre Polònia i Ucraïna el segon comboi amb ajut humanitari que surt d’Andorra i que abandera la Creu Roja. Un tràiler carregat amb 31 palets de material i un minibus que també trasllada més subministrament més enllà d’integrants de l’expedició configuren la missió, en la qual no hi va cap bomber. 

 

 

En aquesta ocasió s’ha considerat més pràctic fer el viatge només amb dos vehicles, encara que molt més grans que la majoria dels automòbils que van protagonitzar el primer comboi, la setmana passada, i sobre el qual encara hi ha molts dubtes. No obstant, i tot i les manifestacions fetes des del cos de bombers, la Creu Roja va centrar ahir tot els esforços en preparar l’expedició que ha sortit aquest matí des del Principat.

Que finalment no hi hagi cap funcionari del departament de prevenció i extinció d’incendis a la missió no té cap vinculació, segons les fonts oficials, amb la mala maror sorgida de la primera expedició

Aquest divendres sí que es preveu una compareixença on s’aportin més detalls de què va passar durant la primera missió i que va suposar un dur enfrontament i molta tensió entre els integrants de la primera expedició, que formaven fins a divuit persones, que van protagonitzar un viatge de retorn ple de mala maror. Només una d’aquelles persones -una ciutadana resident ucraïnesa que fa les funcions de traducció- repeteix en la missió segona.

Que finalment no hi hagi cap funcionari del departament de prevenció i extinció d’incendis no té cap vinculació, segons les fonts oficials, amb la mala maror sorgida de la primera expedició. En ser més reduït el comboi només s’havien ofert voluntaris dos bombers que havien de fer tasques de conducció. Un d’ells va emmalaltir ahir i l’altre, tot i disposar de carnet de camió, no en tenia de bus i tampoc no havia conduït mai cap tràiler de les dimensions del que es desplaça cap a Polònia. Així les coses, i havent-hi finalment cinc conductors professionals -un sisè també ha fet marxa enrere- s’ha descartat la seva presència.

 

Comentaris

Trending