Missa a Sant Julià per alliberar Andorra del coronavirus

La Germandat de Sant Sebastià promou l'ofici que es farà aquest dissabte al vespre i que es recomana que sigui seguit per televisió i no pas presencialment

-
-
L'església de Sant Julià de Lòria acollirà aquest dissabte, a dos quarts de vuit, una missa per intercessió de Sant Sebastià "perquè ens deslliuri de tota pestilença" tal i com figura en els seus goigs. L'ofici està promogut per la Germandat de Sant Sebastià, que seguint la seva tradició històric ha demanat la rectoria laurediana liderada per mossèn Pepe Chisvert que es dediqui una celebració eucarística a combatre el coronavirus. Chisvert recomana seguir la missa per la televisió. Canal Lòria emet tots els oficis.

Sant Sebastià cavaller i màrtir, advocat contra la pestilència té molta presència a Sant Julià de Lòria. La Germandat que porta el nom del sant organitza cada 20 de gener una escudella popular i compta amb socis. Es van constituir l'any 1890 amb la finalitat de poder pagar l'assistència mèdica dels malalts agermanats a partir d'una quota anual i compta actualment amb uns 700 socis. Ara, la pandèmia del Covid-19 ha fet que propossessin la celebració d'una missa que coincideix amb la festa de la Constitució.

Seguint les recomanacions de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, l'església laurediana, com la resta de la diòcesi, estarà oberta per a la pregària personal tot mantenint les recomanacions de les autoritats sanitàries, com són la retirada de l'aigua beneïda de la pica baptismal o la medalla de la Verge de Canòlich per evitar que els feligresos la besin. Tampoc no s'encaixen les mans ni es fan cap tipus d'abraçada o petó en el moment de la pau. De fet, la recomanació global és que se segueixi la missa en format televisiu.

 

Comentaris (15)

Trending