Mingorance nega que deixi la instrucció del ‘cas BPA’ a mitges

La fins ara batlle especialitzada, que serà substituïda per Azahara Cascales, fa el salt al Tribunal de Corts satisfeta pel reconeixement i admetent desgast per la pressió mediàtica

Canòlic Mingorance en un moment de la prometença del càrrec de magistrada.
Canòlic Mingorance en un moment de la prometença del càrrec de magistrada.
La nova magistrada del Tribunal de Corts i fins ara batlle instructora especialitzada Canòlic Mingorance ha negat que deixi a mitges la instrucció del ‘cas BPA’ i ha reconegut haver sofert desgast per la pressió mediàtica que ha suposat aquest afer. Mingorance s’ha mostrat satisfeta pel seu ascens professional després de disset anys d’exercir a la Batllia, sempre lligada a la via penal.

La jurista laurediana ha promès aquest dijous el nou càrrec de magistrada del Tribunal de Corts davant de diversos representants institucionals, amb el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, al capdavant, i companys de professió, amics i familiars. Mingorance ha assegurat que a les batllies especialitzades “sempre hi haurà causes grosses” perquè, en certa manera, en gestionar “instruccions complexes”, és “la seva raó de ser”. La nova magistrada del Tribunal de Corts ha informat que en els tres anys que ella ha format part de la instrucció especialitzada s’han tancat 500 casos.

Mingorance ha assegurat que el ‘cas BPA’, que ha reconegut que és l’afer que més ressò ha tingut i més pressió mediàtica li ha suposat, una pressió a la qual, ha assegurat, no està avesada, “no és una macrocausa que es deixi a mitges”. La jutgessa ha insistit que no és tracta d’una macrocausa sinó “de diversos casos” tots lligats a la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA). I en aquest sentit ha recordat que una de les causes ja està en fase de tribunal i en una altra s’acaben de dictar processaments.

El lloc de Mingorance en la instrucció penal especialitzada l’ocuparà, tal i com l’Altaveu va avançar, la batlle president, Azahara Cascales. Al seu torn la vacant que deixa Cascales en la instrucció penal ordinària l’assumeix Stephania Garcia, que fins ara reforçava les batlles especialitzades i que, de moment, es queden sense reforç. 

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha anunciat que en deu o dotze dies es publicaran edictes per ocupar tres noves places de batlle, una que ja estava prevista i dues més per suplir les vacants. Durant l’any que ve també es preveu que el pressupost tingui la dotació econòmica suficient per poder contractar més administratius i oficials.

-

Relacionat

La batlle Bea sol·licita l’excedència després que el Consell Superior es decantés per Mingorance per al Tribunal de Corts
Canòlic Mingorance (esquerra) i Azahara Cascales.

Relacionat

Mingorance fa el salt al Tribunal de Corts i Cascales n’assumirà el relleu a la batllia especialitzada
Cristina Bea, Canòlic Mingorance, Maria Àngels Moreno i Carolina Bailén (d'esquerra a dreta).

Relacionat

‘Guerra fratricida’ entre aspirants a magistrada

Comentaris

Trending