Més vols i més companyies per fer la repatriació dels argentins

Els temporers atrapats a Andorra tindran més possibilitats per agilitzar el retorn al seu país després que Buenos Aires autoritzi a fer trajectes a més operadores aèries

Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.

Bones notícies pels temporers argentins que es troben a Andorra i esperen poder tornar aviat al seu país. Les possibilitats de trobar un vol de retorn s’han ampliat per una doble via. Per un costat, Aerolíneas Argentinas ha anunciat nous vols per a la repatriació cap al país andí. Per l’altra, el govern de Buenos Aires ha flexibilitzat la mesura de tancament de vols -adoptada per evitar l'expansió del coronavirus- i permetrà que altres companyies puguin operar viatges per a la repatriació de nacionals que es trobin a l’estranger.

I és que, més enllà de la situació dels argentins que han treballat la temporada d’hivern a Andorra, a tot el món es calcula que són més de 23.000 els que es troben fora del país ara mateix i volen tornar-hi després que hagi esclatat la crisi del Covid-19. Quedava clar, doncs, que els cinc vols ja anunciats des de Miami i Madrid, eren del tot insuficients. Per això, Aerolíneas Argentinas ja ha avançat que hi haurà deu més des de totes dues ciutats, la programació dels quals s’acabarà de fer pública els dies vinents. Des de l’empresa s’ha assegurat que “posarem tots els que sigui necessaris”.

Segons dades de la cancelleria d’Exteriors del govern argentí -el ministeri-, Espanya és un dels llocs del món amb més persones que han demanat ja ser repatriats. Fins a 7.000, entre els quals hi figuren alguns dels que es troben a Andorra. Tenint en compte una mitjana de 270 persones per vol, el càlcul és que farien falta un mínim de 85 per poder completar l’operació retorn.

Vista aquesta situació, el govern de Buenos Aires ha optat per relaxar l’ordre inicial. Així, l’Administració Nacional d’Aviació Civil d’Argentina (ANAC) ha habilitat la possibilitat que altres companyies aèries puguin participar en el dispositiu de repatriació, ja que s’entén que la quantitat de persones a retornar excedeix amb escreix la capacitat d’Aerolíneas. A la vegada, aquestes operadores també podrà traslladar estrangers que es troben retinguts a Argentina. Per poder fer vols, les empreses hauran de demanar una autorització especial per a la qual hauran de facilitar el llistat complet de passatgers.

Per tant, els argentins a l’estranger, i entre ells els que es troben a Andorra, ha vist ampliades les seves possibilitats de retorn. Tot i això, encara són moltes les incògnites per a molts d’ells, especialment pels qui no tenien encara passatge de tornada.   

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending