Més de 1.300 baixes laborals per aïllament o detecció de la Covid-19

L’increment de feina de la CASS el darrer mes arran de la gestió de tots els processos derivats de la crisi sanitària ha estat més que notable

-
-
La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i el ministeri de Salut han cooperat des de l’inici de la crisi sanitària per tal de gestionar 1.318 baixes laborals per aïllament o detecció de la Covid-19. Aquesta és una de les moltes gestions en què ha hagut de participar la parapública. El consell d’administració s’ha reunit aquest dimarts per adoptar diverses decisions del dia a dia de la institució i per valorar l’impacte que estan tenint tots els processos relacionats amb el coronavirus.

Segons un comunicat emès per la CASS, el consell d’administració “valora molt positivament i agraeix al personal de la CASS l’esforç realitzat durant l’emergència sanitària per continuar oferint un servei òptim, adaptant-se en cada moment a les necessitats dels afiliats”. Una de les qüestions que clarament ha anat a l’alça és tot allò relacionat amb els procediments telemàtics o que permeten dur a terme aquests procediments. Per tant, s’han hagut de tramitar mig miler de pins mensuals per accedir a la part privada de la web de la CASS, “superant en aquest moment els 32.000 assegurats que poden fer tràmits en línia”.

L’esmentada col·laboració entre la parapública i el ministeri ha portat a tramitar 529 baixes laborals per casos de Covid-19, 247 casos d’aïllaments per persones amb patologies de risc i 542 casos més per necessitat d’aïllament per contacte. Entre d’altres coses, els pagaments de les pensions també s’ha avançat al dia 24 de cada mes o s’ha simplificat el tràmit de fe de vida realitzant vídeo-trucades per contactar amb els pensionistes residents a l’estranger. 

D’altres procediments que el consell d’administració ha repassat, són, per exemple, el manteniment del servei d’atenció presencial pels tràmits que no es poden realitzar de manera telemàtica. En aquest moment s’atenen entre 100 i 150 usuaris al dia de manera presencial. També hi ha hagut un reforç del servei telefònic amb pics de 1.000 trucades diàries i tant per cents de resposta que oscil·len entre el 80 i 90%. També s’està donant resposta en menys de 24 hores dels correus rebuts, amb un mitjana de 300 diaris i pics de 500 correus. 

S’ha desenvolupat l’eina telemàtica d’accés i sol·licitud d’ajuts a empresaris i compte propi que ha permès realitzar 6.000 peticions: 936 de reducció de quota de compte propi, 2.453 de suspensió de cotització de compte propi i 2.490 empreses que han demanat l’exempció de pagament de cotització part empresarial dels seus assalariats. Finalment es remarca que s’ha hagut d’implementar la segona llei òmnibus on s’incorporen les prestacions per suspensió d’activitat d’assalariats i compte propi que estarà actiu durant el mes de maig. 

Comentaris

Trending