Menys vendes i ocupació hotelera per les festes de Nadal

El sector que queda més satisfet de l’afluència de turistes durant aquests dies és el de la restauració

Espectacle del Poblet de Nadal d'Andorra la Vella, a l'Avinguda Meritxell
Espectacle del Poblet de Nadal d'Andorra la Vella, a l'Avinguda Meritxell
Durant tot el període de les vacances de nadal el país ha rebut una gran entrada de vehicles, però aquesta no s'ha vist traduïda en més vendes en els comerços o ocupació hotelera. L’Associació de comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella fa un balanç agredolç de les festes nadalenques perquè exposen que “tot i la gran afluència de gent, constatem que l’increment en el nombre de visitant només repercuteix de forma evident en la restauració, en menor mesura en l’hoteleria i poc o gens en el petit comerç”. En aquesta línia, el president de la Unió Holetera d’Andorra (UHA), Carles Ramos, manifesta que aquesta setmana “s’esperava més ocupació” i que “a data d’avui encara falta omplir moltes habitacions per al cap de setmana”.

La presidenta de l'Associació, Anna Riberaygua, ha explicat que “les vendes en el sector comercial han estat inferiors als registres l’any passat de l’ordre d’entre un 10 i un 15% menys” i que això "suposarà pèrdues en la xifra global de negoci". Malgrat que també han manifestat que “la percepció és desigual entre els diferents comercials del Centre Històric” perquè precisament qui sí que n’estan satisfets són els del sector de la restauració.

El sector de l’hoteleria tampoc està content del tot i així ho ha exposat Carles Ramos, qui també ha dit que es podria quantificar “entre un 10 i un 15% menys d’ocupació” respecte a xifres de l’any passat per aquestes dates. Tot i que, el president de la UHA s’ha mostrat molt positiu pel que fa a les dades de la setmana de nadal, ja que “ha estat una bona setmana quant a ocupació i preu”. Ha afegit també, que “la climatologia dels darrers dies en què hi ha una clara manca de neu, ha provocat anul·lacions de reserves" i "el fet que Reis caigui cap de setmana tampoc ens ha ajudat”.

Malgrat això, la Unió Hotelera encara els mesos que vénen amb optimisme. Per la seva banda, Anna Riberaygua ha manifestat que cal seguir “impulsant campanyes per incrementar el nombre de visitants” i que cada cop més els hàbits de consum del turista que ve al Principat són diferents, ja que “és un visitant a qui agrada viure experiències, que agraeix les atraccions i les animacions al carrer, però que compra poc i ha disminuït la seva despesa en general”.

Comentaris

Trending