Vallnord assumeix la gestió del refugi del Comapedrosa com un producte “bàsic”

Medi Ambient ha atorgat la concessió de l’equipament, que només obre els estius, a la societat que gestiona les estacions de Pal i d’Arinsal

El parc natural del Comapedrosa.
El parc natural del Comapedrosa. emap

La societat que gestiona les estacions de Pal i d’Arinsal (EMAP) està especialment satisfeta d’haver aconseguit la concessió del refugi del Comapedrosa. Va concórrer a un concurs al qual s’hi presentaven dos propostes més i finalment el ministeri de Medi Ambient ha atorgat la gestió de l’equipament, que només obre als estius, a Vallnord. Per a l’empresa pública massanenca, poder gestionar el refugi és “bàsic” en l’estratègia de la companyia als estius.

Després d’acabar-lo de posar apunt, aquest dissabte el refugi està plenament en marxa, seguint, és clar, les mesures de prevenció dictades per evitar la propagació del coronavirus. Fonts de Vallnord Pal-Arinsal han assegurat que l’equipament “ens fa peça; ens feia particular il·lusió poder assumir la gestió” del refugi, que estarà obert fins a l’octubre per mandat governamental, malgrat que la temporada forta anirà fins a mitjan setembre, just mentre durin les principals activitats estiuenques que ofereix EMAP.

EMAP ha aconseguit l'explotació del refugi de Comapedrosa.

Relacionat

EMAP gestionarà el refugi del Comapedrosa

El repte futur, ho és del Govern, és que el refugi guardat pugui estar obert tot l’any. Però en el cas de les instal·lacions del Comapedrosa hi fan falta unes actuacions de rehabilitació el cost de les quals han obligat a ajornar-les davant la priorització d’altres intervencions i despeses derivades de la crisi econòmica associada al coronavirus. Aquests dos mesos llargs d’obertura, però, Pal-Arinsal vol potenciar molt molt el refugi. “És estratègia”, asseguren les fonts, que hi afegeixen que per la vocació que té l’empresa, sobretot a l’estiu, cal lligar sinergies. I fer-ho podent tenir ‘sota control’ el refugi és molt millor.

De fet, i encara que no el gestionava fins ara EMAP, des de la central de reserves de la companyia ja es comercialitzava el refugi. Depenent ara de la mateixa societat, tot plegat es potenciarà molt més, amb productes pensats amb el Comapedrosa com a reclam. De fet, per al conjunt de la Massana i la seva oferta turística estiuenca, el parc natural és un dels grans atractius i, en conseqüència, el refugi n’és un producte “bàsic”.

Comentaris (1)

Trending